Ηλεκτρικά Οχήματα

Τεχνολογία μηδενικών εκπομπών για διανομή εντός πόλης

Αρκετές πόλεις ανακοίνωσαν ότι τα επόμενα χρόνια θα επιτρέπουν μόνο οχήματα χωρίς εκπομπές στο κέντρο της πόλης τους, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό φορτηγό έχει λαμπρό μέλλον. Θα πρέπει λοιπόν να επενδύσετε σε τέτοια οχήματα για να μπορείτε να λειτουργείτε στο κέντρο της πόλης.

Πάντα πρωτοπόρος 

Η DAF πρωτοστατεί στα BEV – Ηλεκτρικά Οχήματα. Εξάλλου, η DAF ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές φορτηγών που χρησιμοποίησε πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά σε μια δοκιμή με στόχο να αποκτήσει πρακτική εμπειρία. Το CF Electric είναι τώρα διαθέσιμο προς πώληση σε πολλές χώρες.

 

Αποκτήστε τώρα

Το DAF CF Electric λειτουργεί πλήρως ηλεκτρικά χάρη στην τεχνολογία E-Power της VDL. Στην καρδιά της γραμμής κίνησης βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας 210-kilowatt που αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 350 kWh (αποτελεσματική 315 kWh). Η τελευταία γενιά CF Electric έχει αυξημένη εμβέλεια περίπου 200 χιλιομέτρων, ανάλογα με τη χρήση. Οι ειδικοί της ERGOTRAK με χαρά θα σας δώσουν έναν υπολογισμό βάσει των αναγκών σας και θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε τα φορτηγά σας.

Τα πρώτα ηλεκτρικά, τριών αξόνων φορτηγά συλλογής απορριμμάτων CF Electric έχουν παραδοθεί επίσης για τη συλλογή αποβλήτων σε αστικές περιοχές, με μηδενικές εκπομπές.

Ευφυής σχεδιασμός

Φυσικά, ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης εξακολουθεί να έχει τις προκλήσεις του. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν παράγεται πάντα με «πράσινο» τρόπο. Η δημόσια υποδομή φόρτισης παρουσιάζει αδυναμίες και οι μπαταρίες είναι ακριβές, βαριές και εξακολουθούν να διαθέτουν περιορισμένη χωρητικότητα. Ωστόσο, προγραμματίζοντας έξυπνα και επαναφορτίζοντας τις μπαταρίες – μερικές φορές η μισή ώρα είναι αρκετή – είναι ήδη εφικτό να καλύψουμε 500 ηλεκτρικά χιλιόμετρα την ημέρα.

¨Ο σχεδιασμός και η οδήγηση με ηλεκτρικά φορτηγά απαιτεί διαφορετική νοοτροπία. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η εργασία ταιριάζει στο φορτηγό και όχι το αντίστροφο. Για βέλτιστη χρήση του φορτηγού είναι σημαντικό να φορτίζετε τις μπαταρίες κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση. Το ηλεκτρικό φορτηγό μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την αστική διανομή. “

Eveline Manders
Tinie Manders Transport

Αναπαραγωγή Βίντεο

Σχετικές πληροφορίες

Τεχνολογία Clean Diesel

Ο σύγχρονος κινητήρας καύσης γίνεται ακόμα πιο καθαρός και πιο βιώσιμος χάρη στην άφιξη μιας νέας γενιάς καυσίμων.

Υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Συνδυάζοντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων: ηλεκτροκίνητο στις αστικές περιοχές και καθαρή τεχνολογία ντίζελ οπουδήποτε αλλού.

Υδρογόνο

Μια μακροπρόθεσμη επιλογή για την τροφοδοσία φορτηγών.

Επικοινωνήστε με την ERGOTRAK