DAF LF Electric

Το ιδανικό φορτηγό διανομής με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων

Με εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα, απαράμιλλη ευελιξία και χαμηλό απόβαρο για υψηλό ωφέλιμο φορτίο, το DAF LF είναι ιδανικό για διανομή ή επαγγελματικές εφαρμογές. Το ηλεκτρικό LF προσφέρει όλες αυτές τις ιδιότητες καθώς και μηδενικές εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβη οδήγηση. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το DAF LF είναι τόσο επιτυχημένο. Εξασφαλίζει τη βέλτιστη άνεση και πρακτικότητα για τους οδηγούς που πρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν συχνά από το φορτηγό ή να μπορούν να χειρίζονται εύκολα τα έγγραφα κατά τη φόρτωση. Σχεδιασμένο ειδικά για αστικές εφαρμογές, έχει μια ευρύχωρη αλλά συμπαγή καμπίνα και προσφέρει εξαιρετική οδηγική ικανότητα μαζί με καλή θέση οδήγησης.

Συμβατό με τάση δικτύου

Το ηλεκτρικό LF διαθέτει σύστημα συνδυασμένης φόρτισης. Διαθέτει ενσωματωμένη φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί σε ηλεκτρική τροφοδοσία 3 φάσεων 400v AC για φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας — ιδανικό για όταν το όχημα επιστρέφει στην αρχική του βάση στο τέλος της ημέρας. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν από 20% έως 80% σε 6,5 ώρες και από 0% έως 100% σε 12 ώρες.

Εμβέλεια 280 χιλιομέτρων

Το ηλεκτρικό LF 19 τόνων διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 260 kW (370 kW μέγιστης ισχύος) που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 282 kWh (απόδοσης 252 kWh). Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικές επιδόσεις, και ακόμη πιο σημαντικό: αυτονομία έως 280 χιλιόμετρα. Αυτό είναι μοναδικό σε αυτή την κατηγορία!

Αυθεντική γρήγορη φόρτιση

Διατίθεται επίσης γρήγορη φόρτιση. Αυτή η λειτουργία απαιτεί την εγκατάσταση ενός φορτιστή DC (650 V DC, 150 kW) στις εγκαταστάσεις σας, καθιστώντας δυνατή τη φόρτιση των μπαταριών από 20% έως 80% σε μόλις μία ώρα και από 0% έως 80% σε μόλις δύο ώρες. Αυτό θα μεγιστοποιήσει τον χρόνο λειτουργίας του Ηλεκτρικού LF σας.

Έξυπνο e-PTO

Η DAF μπορεί να προμηθεύσει το ηλεκτρικό LF με e-PTO για την τροφοδοσία του βοηθητικού εξοπλισμού και του αμαξώματος όπως απαιτείται. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστή πηγή ενέργειας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σύστημα για τα ψυγεία και τα απορριματοφόρα – απαλλάσοντας εντελώς το φορτηγό σας από εκπομπές CO2.

Υψηλό ωφέλιμο φορτίο

Το ηλεκτρικό  LF διατίθεται ωςπλαίσιο φορτηγού (σασί) με μεταξόνιο 5,30 m ή 5,85 m. έχει Μικτό Βάρος Συρμού 19 τόνων και ωφέλιμου φορτίου 11,7 τόνων, το οποίο επαρκεί για τις περισσότερες εφαρμογές διανομής.

ChassisRigid truck 4×2
GVW19 tonnes
Wheelbase530/585 centimetres
Chassis cab weight7,300 kg
Payload11,700 kg
Electric motorDana, permanent magnet
Power260 kW (nominal) / 370 kW (peak)
Torque1970 Nm
Battery capacity282 kWh (254 kWh effective)
Range fully chargedUp to 280 km / 175 miles
Onboard charge282 kWh (254 kWh effective)
Quick Battery charging0% to 80% in 120 minutes (at 150 kW)
* Depending on the application, driving circumstances and load.

Μπαταρία τελευταίας τεχνολογίας 

Δεν το βλέπεις. Ωστόσο, το DAF LF Electric είναι εξοπλισμένο με μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στην τεχνολογία ηλεκτρικών φορτηγών τα τελευταία χρόνια: την μπαταρία LFP. Το LFP σημαίνει λίθιο, σίδηρο (σίδηρος) και φωσφορικό άλας, αναφερόμενο στα τρία κύρια συστατικά αυτής της πηγής ενέργειας.

Η DAF Trucks είναι η πρώτη μεγάλη OEM που χρησιμοποιεί αυτόν τον τύπο μονάδας ισχύος στα φορτηγά της, μετά από πολλές δοκιμές και εκτεταμένη έρευνα, φυσικά. Οι μπαταρίες LFP έχουν τρία τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπάρχουσες μπαταρίες που περιέχουν κοβάλτιο και μαγνήσιο: είναι πλήρως «Χωρίς κοβάλτιο», «Cell to Pack» και εξαιρετικά ασφαλείς.

Χωρίς κοβάλτιο

Το κοβάλτιο θεωρείται συχνά απαραίτητη πρώτη ύλη για τις μπαταρίες. Ωστόσο, όχι μόνο το απόθεμα κοβαλτίου είναι πεπερασμένο, αλλά και η εξορυκτική βιομηχανία του δεν θεωρείται βιώσιμη. Ένας καλός λόγος για το DAF να αναζητήσει μια εναλλακτική που εξαλείφει και τα δύο μειονεκτήματα. Και το LFP πληροί αυτή την απαίτηση, καθιστώντας το LF Electric ένα ακόμα πιο πράσινο φορτηγό.

Cell to Pack

Επιπλέον, η μπαταρίες  χρησιμοποιούν τεχνολογία «Cell to Pack». Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να στοιβάζονται μεμονωμένα κελλιά μπαταριών και ότι δεν απαιτούνται ενδιάμεσες μονάδες προσωρινής αποθήκευσης. Αυτό αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα ανά λίτρο πάρα πολύ. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στη γκάμα του νέου ηλεκτρικού LF. Αν και το μέγεθος της μπαταρίας παρέμεινε σχεδόν το ίδιο, η χιλιομετρική εμβέλεια της τρίτης γενιάς ηλεκτρικού LF διπλασιάστηκε σε σύγκριση με τον προκάτοχό της. από πάνω από 100 έως πάνω από 200 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Υψηλότερη ασφάλεια

Ένα τελευταίο σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες τυπικές χημικές μπαταρίες είναι η θερμική και χημική σταθερότητα μιας πηγής ισχύος LFP. Η σύνθεση λιθίου, σιδήρου και φωσφορικών αλάτων όχι μόνο βελτιώνει την αντίσταση της μπαταρίας στην υπερθέρμανση, αλλά εξαλείφει επίσης τη λεγόμενη θερμική διαφυγή – μια αλυσιδωτή αντίδραση μέσα σε μια μπαταρία. Ως αποτέλεσμα, με την τοποθέτηση μπαταριών LFP η πιθανότητα αυθόρμητης ανάφλεξης μειώνεται στο μηδέν, ενισχύοντας περαιτέρω τα πρότυπα ασφαλείας του ηλεκτρικού  LF.

Συνεργάτης στην επιχείρηση

Υπάρχουν περισσότερα για την επίτευξη μεταφοράς μηδενικών εκπομπών από την αγορά ενός ηλεκτρικού φορτηγού. Για να επιτύχει μια αποτελεσματική λύση μεταφοράς μηδενικών εκπομπών, η DAF έχει αναπτύξει προηγμένα εργαλεία ανάλυσης διαδρομής και προσομοίωσης. Οι έμπειροι σύμβουλοι πωλήσεων της DAF χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να χαρτογραφήσουν μια εργασία μεταφοράς μηδενικών εκπομπών με βάση διάφορες διαμορφώσεις ηλεκτρικών φορτηγών DAF και προδιαγραφές εξοπλισμού φόρτισης. Εξερευνούν εναλλακτικές τεχνικές λύσεις, παρέχουν σαφή εικόνα για τις επιπτώσεις αυτών των λύσεων και καθορίζουν τη βέλτιστη λύση για μια ανάθεση μεταφοράς μηδενικών εκπομπών. Σε όλα αυτά τα βήματα συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας.

Service ηλεκτρικών φορτηγών

Ένα ηλεκτρικό φορτηγό απαιτεί διαφορετική συντήρηση από τα παραδοσιακά φορτηγά. Ο αντιπρόσωπος της DAF διαθέτει τις πιο ενημερωμένες γνώσεις μαζί με ειδικούς που είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για να κρατούν τα φορτηγά σας στο δρόμο.

Σταθμοί φόρτισης

H DAF είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά συστήματα φόρτισης για τις μπαταρίες σας. Συνεργαζόμαστε στενά με κορυφαίους προμηθευτές και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σταθμών φόρτισης και χωρητικοτήτων. Αναπτύσσουμε επίσης εξατομικευμένη εκπαίδευση για να βοηθήσουμε τους οδηγούς σας να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ηλεκτρικό φορτηγό σας. Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα του πώς η DAF κάνει περισσότερα από το να παρέχει απλώς τα καλύτερα φορτηγά.

CF Electric

Το Ηλεκτρικό CF είναι η ιδανική λύση για παραδόσεις όλο το εικοσιτετράωρο σε σούπερ μάρκετ της πόλης, συλλογή απορριμμάτων σε κατοικημένες περιοχές ή υπηρεσία μεταφοράς μεταξύ δύο εγκαταστάσεων παραγωγής.

Ηλεκτρικά οχήματα

Τεχνολογία μηδενικών εκπομπών για διανομή εντός πόλης.

Τεχνολογία Clean Diesel

Ο σύγχρονος κινητήρας καύσης γίνεται ακόμα πιο καθαρός και πιο βιώσιμος χάρη στην άφιξη μιας νέας γενιάς καυσίμων.

Υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Συνδυάζοντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων: ηλεκτροκίνητο στις αστικές περιοχές και καθαρή τεχνολογία ντίζελ οπουδήποτε αλλού.

Υδρογόνο

Μια μακροπρόθεσμη επιλογή για την τροφοδοσία φορτηγών.