DAF CF Electric

Εκτεταμένη e- εμβέλεια

Πλήρως ηλεκτρική οδήγηση με αυτονομία 200 χιλιομέτρων

Για μεγαλύτερους όγκους και βάρη

Το DAF CF έχει καταξιωθεί ως ένα πολυτελές όχημα και το Ηλεκτρικό CF είναι εξίσου πολυτάλαντο. Διατίθεται ως διαξονικός ελκυστήρας οδών και ως τραξονικό σασί (πλαίσιο φορτηγού). Χρειάζεται να παρέχετε 24ωρη παράδοση στα σούπερ μάρκετ της πόλης; Συλλογή απορριμμάτων σε κατοικημένη περιοχή; ή να εκτελείτε παραδόσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεταξύ δύο εγκαταστάσεων; Το Ηλεκτρικό CF είναι η ιδανική λύση.

Στην καρδιά του οχήματος βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας 210 kW (240 kW μέγιστης ισχύος) που αντλεί ηλεκτρική ισχύ από μια μπαταρία 315 kWh (απόδοσης 350 kWh). Η υψηλή ροπή που είναι διαθέσιμη από στάση είναι εντυπωσιακή και δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Εμβέλεια 200 χιλιομέτρων

Ως μεταφορέας, η μέγιστη εμβέλεια του φορτηγού σας είναι ζωτικής σημασίας. Με το Ηλεκτρικό CF, τα 200 χιλιόμετρα είναι εντυπωσιακά.  Με τον έξυπνο προγραμματισμό ταξιδιού και την ενδιάμεση φόρτιση της μπαταρίας κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση, μπορείτε εύκολα να έχετε το Ηλεκτρικό CF σε λειτουργία 24/7. Πολλοί άλλοι μεταφορείς έχουν ήδη αγοράσει ένα Ηλεκτρικό CF και διανύουν εύκολα 500 χιλιόμετρα ή περισσότερα την ημέρα. Και αν θέλετε να εξαντλείσετε πλήρως τις μπαταρίες, μπορείτε να τις επαναφορτίσετε σε πλήρη φόρτιση σε μόλις 75 λεπτά με έναν γρήγορο φορτιστή (250 kW/400 A).

Επανάκτηση ενέργειας

Κατά το φρενάρισμα, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια που παράγει ενέργεια για αποθήκευση στις μπαταρίες ενώ επιβραδύνει το όχημα. Το Ηλεκτρικό CF έχει τρία επίπεδα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα,  που ελέγχεται με τρόπο όμοιο όπως το intarder στα ντιζελοκίνητα φορτηγά. Αυτό συμβάλλει στη μεγαλύτερη αυτονομία του οχήματος και μειώνει τη φθορά των φρένων.

Έξυπνο e-PTO

Η DAF μπορεί να προμηθεύσει το ηλεκτρικό CF με e-PTO για την τροφοδοσία του βοηθητικού εξοπλισμού και του αμαξώματος, όπως απαιτείται. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστή πηγή ενέργειας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σύστημα για περιπτώσεις ψυγείων και απορρηματοφόρων – απαλλάσοντας το εντελώς από εκπομπές CO2.  

Αναπαραγωγή Βίντεο

Διαμορφώσεις δύο και τριών αξόνων

Η DAF προμηθεύει το ηλεκτρικό CF ως διαξονικό τράκτορα (Μικτή Μάζας Συρμού: 37 τόνων) που είναι ιδανική για παραδόσεις σε σούπερ μάρκετ χωρίς εκπομπές ρύπων, σχεδόν αθόρυβα. Το τριαξονικό πλαίσιο φορτηγού (σασί) (Μικτή Μάζας Συρμού έως 29 τόνων) έχει κατευθυνόμενο (τιμόνι) οπίσθιο άξονα για μέγιστη ευελιξία και αποτελεί το ιδανικό πλαίσιο φορτηγού για ένα όχημα συλλογής απορριμμάτων ή ένα φορτηγό διανομής.

Επιπλέον, το ηλεκτρικό CF προσφέρει επίσης τα ίδια χαρακτηριστικά για τα οποία είναι γνωστό το πετρελαιοκίνητο CF: μέγιστη απόδοση χάρη στην αποδεδειγμένη αξιοπιστία και την υψηλή χωρητικότητα φορτίου, συν τη βέλτιστη άνεση του οδηγού.

FT (4x2) tractor

ChassisTractor unit 4×2
GCW37 tonnes
Wheelbase380 centimetres
Weight tractor9,000 kg
Electric motorVDL 210 kW nominal / 240 kW (peak)
Torque2000 Nm
Battery capacity350 kWh (315 kWh effective)
Range fully chargedUp to 220 km / 137 miles*
Quick charge batteries75 minutes (at 250kW)
* Depending on the application, driving circumstances and load.

FAN (6x2) rigid

ChassisRigid truck 6×2
GVW29 tonnes (maximum)
Wheelbase380/400/420/460/480 centimetres
Weight chassis cab10,160 kg
Electric motorVDL 210 kW nominal / 240 kW (peak)
Torque2000 Nm
Battery capacity350 kWh (315 kWh effective)
Range fully charged250 km / 155 miles*
Quick charge batteries75 minutes (at 250kW)

Συνεργάτης στην επιχείρηση

Υπάρχουν περισσότερα για την επίτευξη μεταφοράς μηδενικών εκπομπών από την αγορά ενός ηλεκτρικού φορτηγού. Για να επιτύχει μια αποτελεσματική λύση μεταφοράς μηδενικών εκπομπών, η DAF έχει αναπτύξει προηγμένα εργαλεία ανάλυσης διαδρομής και προσομοίωσης. Οι έμπειροι σύμβουλοι πωλήσεων της DAF χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να χαρτογραφήσουν μια εργασία μεταφοράς μηδενικών εκπομπών με βάση διάφορες διαμορφώσεις ηλεκτρικών φορτηγών DAF και προδιαγραφές εξοπλισμού φόρτισης. Εξερευνούν εναλλακτικές τεχνικές λύσεις, παρέχουν σαφή εικόνα για τις επιπτώσεις αυτών των λύσεων και καθορίζουν τη βέλτιστη λύση για μια ανάθεση μεταφοράς μηδενικών εκπομπών. Σε όλα αυτά τα βήματα συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας.

Service ηλεκτρικών φορτηγών

Ένα ηλεκτρικό φορτηγό απαιτεί διαφορετική συντήρηση από τα παραδοσιακά φορτηγά. Ο αντιπρόσωπος της DAF διαθέτει τις πιο ενημερωμένες γνώσεις μαζί με ειδικούς που είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για να κρατούν τα φορτηγά σας στο δρόμο.

Σταθμοί φόρτισης

H DAF είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά συστήματα φόρτισης για τις μπαταρίες σας. Συνεργαζόμαστε στενά με κορυφαίους προμηθευτές και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σταθμών φόρτισης και χωρητικοτήτων. Αναπτύσσουμε επίσης εξατομικευμένη εκπαίδευση για να βοηθήσουμε τους οδηγούς σας να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ηλεκτρικό φορτηγό σας. Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα του πώς η DAF κάνει περισσότερα από το να παρέχει απλώς τα καλύτερα φορτηγά.

Μπαταρία τελευταίας τεχνολογίας 

Δεν το βλέπεις. Ωστόσο, το ηλεκτρικό DAF CF είναι εξοπλισμένο με μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στην τεχνολογία ηλεκτρικών φορτηγών τα τελευταία χρόνια: την μπαταρία LFP. Το LFP σημαίνει λίθιο, σίδηρο (σίδηρος) και φωσφορικό άλας, αναφερόμενο στα τρία κύρια συστατικά αυτής της πηγής ενέργειας.

Η DAF Trucks είναι η πρώτη μεγάλη ΟΕΜ που χρησιμοποιεί αυτόν τον τύπο μονάδας ισχύος στα φορτηγά της, μετά από μακρές δοκιμές και εκτεταμένη έρευνα, φυσικά. Οι μπαταρίες LFP έχουν τρία τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπάρχουσες μπαταρίες που περιέχουν κοβάλτιο και μαγνήσιο: είναι εντελώς «Χωρίς κοβάλτιο», «Cell to Pack» και εξαιρετικά ασφαλείς.

Χωρίς κοβάλτιο

Το κοβάλτιο θεωρείται συχνά απαραίτητη πρώτη ύλη για τις μπαταρίες. Ωστόσο, όχι μόνο το απόθεμα κοβαλτίου είναι πεπερασμένο, αλλά και η εξορυκτική βιομηχανία του δεν θεωρείται βιώσιμη. Ένας καλός λόγος για το DAF να αναζητήσει μια εναλλακτική που εξαλείφει και τα δύο μειονεκτήματα. Και το LFP πληροί αυτή την απαίτηση, καθιστώντας το CF Electric ένα ακόμα πιο πράσινο φορτηγό.

Cell to Pack

Επιπλέον, η μπαταρία είναι «Cell to Pack». Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να στοιβάζονται μεμονωμένες μπαταρίες και ότι δεν απαιτούνται ενδιάμεσες μονάδες προσωρινής αποθήκευσης. Αυτό αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα ανά λίτρο πάρα πολύ. Και αυτό αντικατοπτρίζεται στη γκάμα του νέου CF Electric. Αν και το μέγεθος της μπαταρίας παρέμεινε σχεδόν το ίδιο, η γκάμα της τρίτης γενιάς CF Electric διπλασιάστηκε σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. από πάνω από 100 έως πάνω από 200 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Υψηλότερη ασφάλεια

Ένα τελευταίο σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων κανονικών χημικών μπαταριών είναι η θερμική και χημική σταθερότητα μιας πηγής ισχύος LFP. Η σύνθεση λιθίου, σιδήρου και φωσφορικών αλάτων όχι μόνο βελτιώνει την αντίσταση της μπαταρίας στην υπερθέρμανση, αλλά εξαλείφει επίσης τη λεγόμενη θερμική διαφυγή – μια αλυσιδωτή αντίδραση μέσα σε μια μπαταρία. Ως αποτέλεσμα, με την τοποθέτηση μπαταριών LFP η πιθανότητα αυθόρμητης ανάφλεξης μειώνεται στο μηδέν, ενισχύοντας περαιτέρω τα πρότυπα ασφάλειας CF Electric.

Εξαιρετικές πληροφορίες προγράμματος οδήγησης

Ο πίνακας πληροφοριών προγράμματος οδήγησης παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας στο επίπεδο φόρτισης, τη μέση κατανάλωση ενέργειας, τη στιγμιαία κατανάλωση ενέργειας και το επίπεδο ανατροφοδότησης.

«Σημαντικό βήμα μπροστά»

«Με την αυξημένη αυτονομία του, το νέο CF Electric ενισχύει τη θέση μας στην πρώτη γραμμή των ηλεκτρικών οδικών μεταφορών. Αυτό το φορτηγό έχει αναπτυχθεί ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για καλύτερη ποιότητα αέρα στις πόλεις μας και χαμηλότερες εκπομπές CO2. 500 πλήρως ηλεκτρικά χιλιόμετρα την ημέρα είναι κάτι με το οποίο μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν οι μεταφορείς».

Ron Borsboom

Executive Director DAF Product Development.

LF Electric

Το Ηλεκτρικό LF είναι ιδανικό για πολλές μικρές και τοπικές διανομές εντός αστικών κέντρων και των γύρω περιοχών.

Ηλεκτρικά οχήματα

Τεχνολογία μηδενικών εκπομπών για διανομή εντός πόλης.

Ηλεκτρικά οχήματα

Τεχνολογία μηδενικών εκπομπών για διανομή εντός πόλης.

Υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Συνδυάζοντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων: ηλεκτροκίνητο στις αστικές περιοχές και καθαρή τεχνολογία ντίζελ οπουδήποτε αλλού.

Υδρογόνο

Μια μακροπρόθεσμη επιλογή για την τροφοδοσία φορτηγών.