Υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Ο καλύτερος συνδυασμός δύο κόσμων

HEV ή Hybrid Electric Vehicles – συνδυάζουν τα καλύτερα και των δύο κόσμων: πλήρως ηλεκτρικά σε αστικές περιοχές και καθαρή τεχνολογία ντίζελ οπουδήποτε αλλού. Η DAF δοκιμάζει αυτήν την πολύ ελπιδοφόρα τεχνολογία, που έχει το σημαντικό πλεονέκτημα ότι είναι προσαρμόσιμη σε σχεδόν κάθε κατάσταση.

DAF CF Υβριδικό /Hybrid

Τα Υβριδικά φορτηγά DAF CF είναι εξοπλισμένα με κινητήρα diesel 10,8 l PACCAR MX-11 (έως 330 kW / 450 hp) και έναν ηλεκτροκινητήρα ZF (75 kW / 100 hp, ισχύς ΚΟΡΥΦΗΣ: 130 kW / 175 pk) ενσωματωμένο με ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων ZF TraXon για υβριδικές γραμμές κίνησης. Ο ηλεκτρικός κινητήρας παίρνει κίνηση από μια μπαταρία 85 kWh που επαναφορτίζεται όταν χρησιμοποιείται ο πετρελαιοκινητήρας. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, το φορτηγό – ανάλογα με το συνολικό βάρος – έχει ηλεκτρικό εύρος έως και 50 χιλιόμετρα, το οποίο είναι αρκετό για να ταξιδεύει μέσα και έξω από αστικές περιοχές.

Εκτός πόλης, το Υβριδικό CF τροφοδοτείται από τον καθαρό και αποδοτικό κινητήρα ντίζελ PACCAR MX-11, ο οποίος προσφέρει μεγάλες δυνατότητες λειτουργίας. Η ενέργεια που παράγεται από το βαλβιδόφρενο και τον ρυθμιστή ταχύτητας κίνησης στην κατηφόρα χρησιμοποιείται από τον ηλεκτρικό κινητήρα για την υποβοήθηση του κινητήρα ντίζελ. Αυτό είναι πολύ ευεργετικό τόσο όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές CO2 όταν χρησιμοποιείται ο κινητήρας ντίζελ.

Δοκιμή DAF με Υβριδικό CF

Marcel Pater (Peter Appel Transport): ¨Μαζί με τον πελάτη μας, Albert Heijn, αναζητούμε πάντα τρόπους για να μειώσουμε το αποτύπωμά του CO2. Στην πόλη οδηγούμε πλήρως με ηλεκτρικό DAF CF Hybrid και ο κινητήρας ντίζελ του φορτηγού σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδέψει από και προς τα διάφορα κέντρα διανομής χωρίς προβλήματα¨

Εφαρμόζοντας αυστηρότερες προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων

Οι υβριδικές λύσεις επιτρέπουν επίσης στους χειριστές να πληρούν τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών. Από το 2025 και μετά, αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις θα επιτρέπουν μόνο εμπορικά οχήματα μηδενικών εκπομπών σε κέντρα πόλεων. Για βαρέα και μεσαία φορτηγά που κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα εκτός αστικών περιοχών, η υβριδική τεχνολογία είναι η τέλεια λύση για αυτόν τον περιορισμό. Η πλήρως ηλεκτρική οδήγηση εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές στα αστικά κέντρα, ενώ η τεχνολογία clean diesel προσφέρει μέγιστη εμβέλεια και ευελιξία εκτός των πόλεων.

Υβριδική τεχνολογία DAF

Η DAF έχει μακρά ιστορία στην υβριδική τεχνολογία. Το 2010, αναπτύξαμε το υβριδικό LF που είχε πλήρως ηλεκτρική εμβέλεια 2 χιλιομέτρων. Το πειραματικό μας XF Hybrid αναπτύχθηκε το 2012 και ήταν ικανό για 1,5 χιλιόμετρα πλήρως ηλεκτρικής οδήγησης. Το DAF Convenient, που πήρε το όνομά του από ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ το 2016, ήταν ένα υβριδικό δοκιμαστικό όχημα που πέτυχε βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και ένα πλήρως ηλεκτρικό εύρος οδήγησης 3 έως 6 χιλιομέτρων. Το 2017, το έργο EU EcoChamps παρήγαγε ένα υβρίδιο με βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και ένα πλήρως ηλεκτρικό εύρος οδήγησης 10 χιλιομέτρων με μειωμένο κόστος και βάρος.

Σχετικές πληροφορίες

Ηλεκτρικά οχήματα

Τεχνολογία μηδενικών εκπομπών για διανομή εντός πόλης.

Τεχνολογία clean diesel

Ο σύγχρονος κινητήρας καύσης γίνεται ακόμα πιο καθαρός και πιο βιώσιμος χάρη στην άφιξη μιας νέας γενιάς καυσίμων

Υδρογόνο

Μια μακροπρόθεσμη επιλογή για την τροφοδοσία φορτηγών.