Εναλλακτικά καύσιμα και κινητήρες

Σε κάθε διαδρομή για ακόμη πιο καθαρές οδικές μεταφορές

Παγκόσμιες εκπομπές CO2 και τοπική ποιότητα αέρα – αυτά είναι ζητήματα με επιπτώσεις για τον καθένα μας. Και αυτό περιλαμβάνει το DAF. Γι ‘αυτό αναπτύσσουμε και δοκιμάζουμε πολλές νέες και υπάρχουσες τεχνολογίες στο δρόμο για ακόμη πιο καθαρές και πιο βιώσιμες οδικές μεταφορές. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: κάθε εφαρμογή μεταφοράς απαιτεί τη δική της προσέγγιση.

Πολλαπλές τεχνολογίες

Η DAF και η μητρική εταιρεία PACCAR εξερευνούν πολλές διαδρομές που θα οδηγούν από καθαρό σε βιώσιμο: ηλεκτρικό, υβριδικό και – μακροπρόθεσμα – υδρογόνο. Ταυτόχρονα, ο ήδη πολύ καθαρός κινητήρας καύσης προορίζεται να γίνει ακόμη πιο καθαρός στο μέλλον και περισσότερος βιώσιμος, χάρη στην έλευση νέων γενεών καυσίμων.

Όταν τα αστικά κέντρα των πόλεων αποφασίσουν να επιτρέψουν μόνο εκείνα τα φορτηγά που δεν παράγουν εκπομπές, η μόνη επιλογή που υπάρχει σήμερα είναι η πλήρως ηλεκτρική κίνηση.

Αλλά όταν ένα φορτηγό πρέπει να οδηγήσει μεγάλες αποστάσεις και να λειτουργήσει με «μηδενικές εκπομπές» στις αστικές περιοχές, ένας συνδυασμός ντίζελ και ηλεκτρικού έρχεται στο παιχνίδι: υβριδικό.

Ωστόσο, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης δεν είναι ακόμη επιλογή για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων λόγω της περιορισμένης εμβέλειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σύγχρονος και αποδοτικός πετρελαιοκινητήρας παραμένει η καλύτερη επιλογή για τώρα και στο εγγύς μέλλον.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Τεχνολογία clean diesel

Ο σύγχρονος κινητήρας καύσης γίνεται ακόμα πιο καθαρός και πιο βιώσιμος χάρη στην άφιξη μιας νέας γενιάς καυσίμων

Υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα

Συνδυάζοντας τα καλύτερα και των δύο κόσμων: ηλεκτροκίνητο στις αστικές περιοχές και καθαρή τεχνολογία ντίζελ οπουδήποτε αλλού.

Ηλεκτρικά οχήματα

Τεχνολογία μηδενικών εκπομπών για διανομή εντός πόλης.

Υδρογόνο

Μια μακροπρόθεσμη επιλογή για την τροφοδοσία φορτηγών.