Απόλυτη υπεροχή στη γραμμή μετάδοσης κίνησης

Η βάση για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως 7% (με αποτέλεσμα και τη μείωση CO2 έως 7%) είναι η επιλογή της κατάλληλης γραμμής μετάδοσης κίνησης. Οι κινητήρες PACCAR MX-11 και MX-13 παρέχουν στο CF μία ευρεία γκάμα ιπποδυνάμεων και ροπών. Αυτές οι ιπποδυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερη ροπή σε χαμηλότερες στροφές δίνοντας τελικά τη δυνατότητα στον κινητήρα για λειτουργία σε χαμηλές στροφές. Τα οχήματα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στα επίπεδα των 900 στροφών, για μέγιστη απόδοση, αντοχή και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου. Επιπλέον ροπή διατίθεται στις υψηλές ταχύτητες για καλύτερη οδηγησιμότητα του φορτηγού. Για διανομή εντός πόλεως, το CF μπορεί να εξοπλιστεί με τον κινητήρα βελτιωμένης απόδοσης καυσίμου PACCAR PX-7.

Καινοτομίες κινητήρα

Για κορυφαία οικονομία καυσίμου και άριστη απόδοση, οι προηγμένοι κινητήρες PACCAR 10,8 λίτρων MX-11 και 12,9 λίτρων MX-13 διαθέτουν σημαντικές καινοτομίες. Αυτές περιλαμβάνουν συστήματα καύσης και διαχείρισης αέρα υψηλής απόδοσης. Οι έξυπνες αντλίες λαδιού, συστήματος διεύθυνσης και νερού ανταποκρίνονται με ακρίβεια στη ζήτηση του κινητήρα, σε όλες τις συνθήκες. Αυτό συμβάλλει στη συνολική απόδοση του οχήματος!

Καύσιμα χαμηλών εκπομπών

Η χρήση των αειφόρων καυσίμων, που διασφαλίζουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, αυξάνεται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, οι κινητήρες PACCAR MX και PX  μπορούν να λειτουργούν με GTL (έως και 5% μείωση εκπομπών CO2), HVO (έως και 90% μείωση εκπομπών CO2) και BTL (έως και 90% μείωση εκπομπών CO2). Αυτά τα παραφινικά πετρέλαια κίνησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με τα συμβατικά ντίζελ κίνησης διατηρώντας μεγάλα διαστήματα σέρβις έως και 200.000 χιλιόμετρα.

Λιγότερες ανάγκες επισκευής και συντήρησης

Επεκτείναμε τα διαστήματα σέρβις των κινητήρων μέχρι και τα 200.000 χιλιόμετρα. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζουμε, όπως η μονάδα ελέγχου συμπλέκτη που ενσωματώνεται στον κινητήριο άξονα, διατηρούν τις φθορές στο ελάχιστο. Αυτό συμβάλλει στο χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης.

Άξονες κίνησης υψηλής απόδοσης

Ως μέρος της γραμμής κίνησης, το CF διαθέτει μια σειρά αξόνων κίνησης υψηλής απόδοσης και χαμηλής τριβής. Επιπλέον, με την προσθήκη διαφορικού με σχέση που ξεκινάει από 2,05:1 δίνεται η δυνατότητα για λειτουργία του κινητήρα σε χαμηλότερες ταχύτητες, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοση καυσίμου.

Κιβώτια ταχυτήτων υψηλής απόδοσης

Στη βασική έκδοση, το DAF CF είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων TraXon (με 12 ή 16 ταχύτητες), το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για λειτουργία σε χαμηλές στροφές κινητήρα σε όλες τις σχέσεις του κιβωτίου.Η γρήγορη και ομαλή αλλαγή σχέσεων συντελεί στην υψηλότερη απόδοση και άνεση, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες. Επιπλέον, η εκτεταμένη χρήση του EcoRoll συμβάλλει στη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κιβωτίου ταχυτήτων TraXon είναι οι ειδικές ρυθμίσεις λογισμικού για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, διακίνηση υγρών, EcoCombi και ρυθμίσεις για κίνηση εκτός δρόμου. Επίσης, για τα φορτηγά που πρέπει να ξεκινούν και να σταματούν συχνά κατά την καθημερινή τους λειτουργία –όπως τα απορριμματοφόρα– οι ειδικές ρυθμίσεις μετάδοσης συμβάλλουν στην υψηλότερη απόδοση του οχήματος και την άνεση του οδηγού.

Λειτουργία Extended EcoMode

Με στόχο την αύξηση οικονομίας καυσίμου, τη μείωση εκπομπών και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, το DAF CF περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο σύνολο Eco Mode επιλογών. Η λειτουργία Eco Performance εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ της υψηλής οδηγισιμότητας και της βέλτιστης απόδοσης καυσίμου. Όταν η απόδοση καυσίμου είναι προτεραιότητα, η λειτουργία Eco Fuel είναι η καλύτερη επιλογή, με δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων σε χαμηλότερες στροφές, για παράδειγμα.

Downloads

PACCAR MX-13 engines

PACCAR MX-11 engines

PACCAR PX-7 engines

Emission Aftertreatment System

Get more out of your fuel with DAF

TraXon automated gearbox

Αναπαραγωγή Βίντεο

Το DAF CF με κάθε λεπτομέρεια

Το ιδανικό πλαίσιο (σασί) για κάθε υπερκατασκευή

Το CF προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία στις διαμορφώσεις πλαισίου, είτε είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανύψωσης γάντζου, επίπεδη πλατφόρμα, κιβωτάμαξες ή οποιαδήποτε άλλη υπερκατασκευή.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Η εξωτερική εικόνα του DAF CF περιλαμβάνει κορυφαία χαρακτηριστικά σχεδίασης που το κατατάσουν σε μία κατηγορία από μόνο του, ως προς την αισθητική του εικόνα.

Σημείο αναφοράς για την οδηγική άνεση

Το DAF CF είναι το πιο ευέλικτο φορτηγό στην αγορά και παρέχει πολλές επιλογές για να προσαρμόσετε την καμπίνα σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των μεταφορών σας.

Επικοινωνήστε με την ERGOTRAK

DAF Truck Configurator

Τα υψηλά επίπεδα απόδοσης ξεκινούν με σωστή επιλογή φορτηγού. Διαμορφώστε την καμπίνα, το χρώμα, το εξωτερικό, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το σασί και πολλά άλλα με το 3D DAF Truck Configurator.