Ασφάλεια από το μέλλον

Ασύγκριτη ασφάλεια για τους χρήστες του δρόμου, τους οδηγούς και τους συνοδηγούς.

Απαράμιλλη ασφάλεια

Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τις διανομές στην πόλη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Νέα Γενιά DAF XD διαθέτει χαμηλή θέση καμπίνας, μεγάλο παρμπρίζ και ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή παραθύρων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θέτουν νέα πρότυπα στην άμεση και έμμεση ορατότητα και υποστηρίζονται από τεχνολογίες αιχμής όπως το DAF Digital Vision System και το μοναδικό DAF Corner View. Με στιβαρή δομή καμπίνας, κορυφαία εργονομία στην κατηγορία του και έξυπνα χαρακτηριστικά για ασφαλέστερη οδήγηση, το Νέο DAF XD αποδεικνύει ότι η DAF εκπληρώνει την υπόσχεσή της για ασφάλεια στο μέλλον.

Απέσπασε βαθμολογία 5 αστέρων του London Direct Vision Standard

Καμία πόλη στον κόσμο δεν είναι πιο αποφασισμένη να μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων μεταξύ επαγγελματικών οχημάτων και ευάλωτων χρηστών του δρόμου από το Λονδίνο, όπως παρουσιάζεται στο αυστηρό London Direct Vision Standard (DVS).

Αν και η τήρηση των συνεχώς αυστηρότερων κανονισμών αποτελεί πρόκληση για όλους τους κατασκευαστές φορτηγών, ειδικά μεσαίων και βαρέων φορτηγών, η DAF υποστηρίζει πλήρως τον στόχο του DVS: μεγιστοποίηση της άμεσης θέασης από τη θέση του οδηγού με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Όταν είναι εξοπλισμένα με το μοναδικό σύστημα κάμερας DAF Vision Door και DAF Corner View, τα Νέας Γενιάς φορτηγά διανομής DAF XD κερδίσουν και τα 5 αστέρια στο DVS. Αυτό παρουσιάζει τη μοναδική θέση του XD στην αγορά, όταν πρόκειται για άμεση ορατότητα.

Χέρια στο τιμόνι, Μάτια στο δρόμο

Η κεντρική οθόνη 12 ιντσών, με premium εμφάνιση, εμφανίζει πλήθος πληροφοριών. Δύο θέματα που μπορείτε να επιλέξετε, τέσσερα επίπεδα λεπτομέρειας και εξατομικευμένες ρυθμίσεις λειτουργούν όλα από το τιμόνι.

Οι κύριες λειτουργίες οδήγησης ελέγχονται από το τιμόνι.  Από τις λειτουργίες οδήγησης μέχρι το μενού της ψηφιακής οθόνης, το κιβώτιο ταχυτήτων και το τηλέφωνο, όλα βρίσκονται στα δάκτυλα του οδηγού.

Οι δευτερεύουσες λειτουργίες οδήγησης μπορούν να λειτουργήσουν από διακόπτες και μια οθόνη αφής στο εργονομικά διαμορφωμένο ταμπλό.

Έξυπνες λειτουργίες για ενεργητική ασφάλεια

Τα φορτηγά DAF Νέας Γενιάς περιλαμβάνουν μια ολόκληρη σειρά λειτουργιών για τη μεγιστοποίηση της ενεργητικής ασφάλειας. Σε αυτά περιλαμβάνονται η υποβοήθηση πέδησης (Brake Assist), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), η πέδηση έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Lights) και η υποβοήθηση στροφής στην πόλη (City Turn Assist). Το τρίτης γενιάς σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση τόσο με στατικά όσο και με κινούμενα αντικείμενα, όταν ταξιδεύετε με ταχύτητες έως και  80 km / h.  Προσθέσαμε επίσης νέες λειτουργίες,  όπως το Electronic Park Brake για έξυπνη χρήση του χειρόφρενου, το χαμηλής ταχύτητας φρένο ρυμουλκούμενου για ασφαλή σύμπλεξη και αποσύμπλεξη ρυμουλκούμενου και υποβοήθηση χειρόφρενου για επιπλέον δύναμη σε περίπτωση που λόγω των περιστάσεων απαιτείται.

Εξαιρετικά ισχυρή, στιβαρή καμπίνα

Τα φορτηγά DAF Νέας Γενιάς έχουν μια εντελώς νέα και εξαιρετικά δυνατή και στιβαρή δομή καμπίνας που προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης, σε οποιαδήποτε πλευρά. Στο μπροστινό μέρος η DAF έχει ενσωματώσει περιοχές απορρόφησης ενέργειας, σε περίπτωση σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας μέγιστη προστασία Επιπλέον, οι πίσω ζώνες σύγκρουσης είναι ενσωματωμένες στη πλάτη της καμπίνας, για προστασία από μετακινούμενα φορτία. Η οροφή έχει ενισχυθεί για μέγιστη προστασία των επιβατών της καμπίνας σε περίπτωση ανατροπής

Σύστημα Ασφαλείας ProCaDis

Το μοναδικό και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, Προγραμματισμένο Σύστημα Μετατόπισης Καμπίνας, ProCaDis της DAF επιτρέπει στην καμπίνα να μετατοπίζεται κατά 400mm επί του σασί κατά τη διάρκεια ατυχήματος, αποτρέποντας την αποκόλληση της καμπίνας από το σασί. Ως αποτέλεσμα, διατηρείται η δομή της καμπίνας και μεγιστοποιείται ο χώρος επιβίωσης για τους επιβάτες του οχήματος.

Σύστημα Ασφαλείας CoDeS

Το σύστημα ελεγχόμενης παραμόρφωσης κολόνας τιμονιού, CoDeS της DAF διασφαλίζει ότι σε περίπτωση σύγκρουσης στο πίσω μέρος του τρέιλερ, αυτό το έξυπνο σύστημα μειώνει τις επιπτώσεις από την πρόσκρουση του τιμονιού στο στήθος του οδηγού. Τα γόνατα του οδηγού προστατεύονται από ζώνες απορρόφησης κραδασμών στο ταμπλό της Νέας Γενιάς XD.

Αποδοτικότητα από το μέλλον

Η κορυφαία απόδοση καυσίμου στην κατηγορία και οι χαμηλές εκπομπές CO2 επιτυγχάνονται μέσω της εξαιρετικής αεροδυναμικής καμπίνας και της εκπληκτικής απόδοσης της γραμμής μετάδοσης κίνησης.

Οδηγική άνεση από το μέλλον

Το νέο XD προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για οδήγηση, εργασία, καθημερινή διαχείριση και ξεκούραση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;