Αποδοτικότητα από το μέλλον

Ασύγκριτη αποτελεσματικότητα

Το New Generation DAF XD είναι το νέο σημείο αναφοράς της αποδοτικότητας, στο κλάδο των διανομών. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του – με αποτέλεσμα τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων – είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά αεροδυναμικής σχεδίασης και σημαντικών καινοτομιών στη γραμμή μετάδοσης κίνησης PACCAR MX-11 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων TraXon. Χαμηλά απόβαρα και απλοποιημένες εργασίες συντήρησης έχουν ως συνέπεια υψηλά ωφέλιμα φορτία και μεγάλους συνεχόμενους χρόνους λειτουργίας.

Υψηλή αεροδυναμική

Το Νέο DAF XD είναι πολλά περισσότερα από μία κομψή εμφάνιση. Βασισμένο σε εκτενείς προσομοιώσεις και δοκιμές στο δρόμο, ο άριστος σχεδιασμός του περιλαμβάνει μια σειρά χαρακτηριστικών που προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση αέρα κατευθύνοντας τον αέρα κατάλληλα γύρω, μέσα και κάτω από το όχημα. Αυτό ενισχύει την απόδοση καυσίμου, μειώνει τις εκπομπές ρύπων και κάνει το Νέο DAF XD μια εξαιρετική πρόταση για την επιχείρησή σας.

Νέο πρότυπο στην απόδοση της γραμμής κίνησης

Στη Νέα Γενιά DAF XD, κάθε πτυχή της γραμμής κίνησης έχει βελτιστοποιηθεί για τη διανομή, ξεκινώντας από τον κινητήρα. Οι κινητήρες PACCAR MX-11 διαθέτουν πολλές καινοτομίες για απαράμιλλη απόδοση.

  • Πέντε διαβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων 220 kW/299 hp και 251 kW/341 hp.
  • Όλες οι εκδόσεις είναι multi-torque, αποδίδοντας έως και 150 Nm περισσότερη ροπή στην υψηλότερη σχέση.
  • Προσφέρουν δυνατότητα κίνησης σε χαμηλότερες στροφές κινητήρα με τη μέγιστη ροπή διαθέσιμη από μόλις τις 900 rpm.

Το νέο μηχανόφρενο του MX προσφέρει έως και 20% περισσότερη ισχύ πέδησης στις χαμηλότερες στροφές. Το αποτέλεσμα είναι μια καμπύλη ροπής πέδησης η οποία είναι ευθεία από τις 1100 έως τις 2100 rpm, το οποίο είναι συγκρίσιμο με τους καλύτερους κινητήρες 13 L της αγοράς.

Διαχείριση αέρα

Το Νέο DAF XD διαθέτει ένα state-of-the-art σύστημα εισαγωγής αέρα στον κινητήρα. Η μπροστινή εισαγωγή του αέρα χρησιμοποιεί τον αέρα μπροστά από το όχημα και τον οδηγεί απευθείας στη μηχανή, μέσω της συντομότερης διαδρομής.  Η διαδρομή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ελάχιστη αύξηση της θερμοκρασίας, χαμηλές διακυμάνσεις στην πίεση και χρήση του αέρα, διασφαλίζοντας μέγιστη απόδοση.

Σύστημα Μετεπεξεργασίας Καυσαερίων
Η μοναδική κατασκευή της εξάτμισης πάνω από το πλαίσιο, συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας θερμότητας των καυσαερίων καθώς αυτά πηγαίνουν στο σύστημα μετεπεξεργασίας τους (EAS). Οι υψηλές θερμοκρασίες καυσαερίων εγγυώνται βέλτιστη απόδοση του EAS, συμβάλλοντας στη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Σημείο αναφοράς το Σύστημα ψύξης
Όλα τα DAF Νέας Γενιάς χρησιμοποιούν κάθε χιλιόγραμμο αέρα που διέρχεται από τη μάσκα με ελάχιστη εμπλοκή ανεμιστήρα. Οι προηγμένου επιπέδου οδηγοί ροής αέρα στη μάσκα αλλά και οι ενσωματωμένοι στην καμπίνα, διασφαλίζουν άριστη αεροδυναμική κάτω από τη μάσκα. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη δυνατή παθητική ψύξη.

Αυτοματοποιημένα κιβώτια ταχυτήτων Νέας Γενιάς

Μέρος των αποδοτικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης του DAF XD είναι το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων TraXon της τελευταίας γενιάς. Αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει νέες λειτουργίες, όπως το urge-to-move, που επιτρέπει ακριβείς χειρισμούς του φορτηγού κατά την εκκίνηση, μετά την απελευθέρωση του πεντάλ του φρένου. Αυτόματη επιλογή της σχέσης εκκίνησης λαμβάνοντας υπόψη το βάρος του φορτηγού είτε από την πίεση στις αερόφουσκες της ανάρτηση, είτε από τα δεδομένα του ρυμουλκούμενου, ώστε να γίνει η επιλογή της βέλτιστης σχέσης για την εκκίνηση.

Κιβώτια Ταχυτήτων Allison

Ειδικά για εφαρμογές συλλογής απορριμμάτων, η DAF προσφέρει ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Allison σε συνδυασμό με τον κινητήρα MX-11 με 220 kW/299 hp και 251 kW/341 hp. Αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει μια νέα μονάδα ελέγχου κιβωτίου ταχυτήτων και νέο λογισμικό για χαμηλότερες τριβές και βελτιστοποιημένες επιδόσεις, με αποτέλεσμα ακόμη υψηλότερη απόδοση καυσίμου. Επιπλέον, ο οδηγός θα επωφεληθεί από τα χαρακτηριστικά ομαλής αλλαγής ταχυτήτων.

Έξυπνη διαχείριση καυσίμου

Το νέο DAF XD έχει τα ίδια προηγμένα χαρακτηριστικά για έξυπνη διαχείριση καυσίμου με τα υπόλοιπα φορτηγά Νέας Γενιάς DAF. Αυτά περιλαμβάνουν το Predictive Cruise Control τρίτης γενιάς και νέες λειτουργίες EcoRoll που επιτρέπουν ταχύτητα έως και 93 km/h στο τέλος της κατάβασης. Το βελτιστοποιημένο EcoRoll αποτρέπει την άσκοπη πέδηση και την απώλεια ενέργειας. Επιπλέον, το Preview Downhill Speed Control, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο μηχανόφρενο MX, αφαιρεί την ανάγκη του Intarder, μειώνοντας το συνολικό βάρος του οχήματος, αυξάνοντας την αποδοτικότητά και μειώνοντας τις εκπομπές αερίου CO2.  Όλα αυτά συμβάλλουν στη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία VECTO.

Εξαιρετικά αποτελεσματικοί οπίσθιοι άξονες

Οι οπίσθιοι άξονες έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης. Τα χαμηλότερα επίπεδα λαδιού και τα νέα ρουλεμάν συμβάλουν στη μείωση των απωλειών, λόγω τριβής.  Τα φρένα έχουν επίσης μικρότερο βάρος και είναι πιο στιβαρά. Επίσης, χρησιμοποιούνται ελαφρύτερες δαγκάνες φρένων, τελευταίας γενιάς. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συμπληρώνονται από μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Active Calliper Release», η οποία αποτρέπει περαιτέρω απώλειες λόγω τριβής.

Χαμηλό βάρος οχημάτων

Χαμηλό βάρος οχημάτων. Για την περαιτέρω βελτιστοποίηση του καυσίμου και της συνολικής απόδοσης, στην ανάπτυξη του νέας γενιάς DAF XD, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην υλοποίηση χαμηλών βαρών απόκρυψης οχημάτων. Αυτό επιτεύχθηκε με την εφαρμογή ελαφρού, υψηλής αντοχής χάλυβα για το αμάξωμα, επιπλέον των νέων σχεδίων και λύσεων για εκτροπείς αέρα οροφής, ανάρτηση καμπίνας, προστασία εμπρός κάτω από την κίνηση, πλάκα στήριξης στον 5ο τροχό και – για παράδειγμα – τον κινητήρα. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών είναι το ευνοϊκό απόβαρο για όλες τις εκδόσεις.

Εξαιρετικά φιλικό προς τον υπερκατασκευαστή

Μεγάλη διαθεσιμότητα σε PTO, ηλεκτρονικές μονάδες για συνδέσεις στο πλαίσιο και συνδέσμους εξασφαλίζουν ευκολία στους υπερκατασκευαστές, η οποία υποστηρίζεται επίσης από την εξαιρετικά ευέλικτη διάταξη εξαρτημάτων στο σασί όπως το EAS, το κουτί μπαταριών και το AdBlue®, καθώς και από τις δεξαμενές καυσίμου για βέλτιστη απόδοση.

Service από το μέλλον

Με την εισαγωγή του DAF Νέας Γενιάς, η DAF ξεκινά μια νέα εποχή όσον αφορά την ευκολία στη συντήρηση.

  • Over the air ενημερώσεις για τον κινητήρα και τα συστήματα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, την ECU του οχήματος, το Central Security Gateway (CSG) και το DAF Connect.
  • Επανασχεδιασμένο διαγνωστικό οχήματος για να καθοδηγήσει τον μηχανικό ακόμα πιο άμεσα στη βασική αιτία ενός προβλήματος στη σπάνια περίπτωση που μπορεί να προκύψει.
  • Διαστήματα σέρβις 125.000 χιλιομέτρων/έτος ως στάνταρ.
  • Για εφαρμογές μεγάλων αποστάσεων είναι διαθέσιμη μια αντίστοιχη επιλογή, με αποτέλεσμα διαστήματα σέρβις έως και 200.000 χιλιομέτρων.
  • Αυτό σημαίνει για όλα τα οχήματα δρόμου διάστημα σέρβις μία φορά το χρόνο, το οποίο είναι μοναδικό στον κλάδο (των επαγγελματικών οχημάτων).
  • Το DAF MultiSupport προσφέρει πανευρωπαϊκή επισκευή και συντήρηση, με αποτέλεσμα τη μέγιστη ευελιξία και λειτουργική διαθεσιμότητα οχημάτων.
  • Το DAF Connect «Connected Navigation» προσφέρει πραγματικές πληροφορίες για την κυκλοφορία, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής διαδρομών οδήγησης από την βάση της εταιρίας σας στο φορτηγό για μέγιστη απόδοση.

Ασφάλεια από το μέλλον 

H Σειρά New Generation XD προσφέρει απαράμιλλη ασφάλεια για τον οδηγό, το συνοδηγό και οσους βρίσκονται στο δρόμο.

Οδηγική άνεση από το μέλλον

Το νέο XD προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για οδήγηση, εργασία, καθημερινή διαχείριση και ξεκούραση.