Οδηγική άνεση από το μέλλον

Απόλυτη άνεση οδηγού

Από τη γραμμή κίνησης  έως την ανάρτηση, από το εσωτερικό της καμπίνας έως τα καθίσματα και τις κουκέτες, εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία για να προσφέρουμε εξαιρετική άνεση στον οδηγό. Το αποτέλεσμα είναι, η πιο άνετη εμπειρία οδήγησης στην αγορά, σε συνδυασμό με το καλύτερο περιβάλλον για οδήγηση, χαλάρωση και ύπνο.

Μέγιστη άμεση και έμμεση θέαση

Η κεντρική οθόνη εξατομικεύεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού

Η φιλοσοφία της DAF είναι: ¨Τα χέρια στο τιμόνι, τα μάτια στο δρόμο¨, όταν πρόκειται για την αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Μηχανής.  Γι’ αυτό στη Νέα Γενιά φορτηγών DAF,  οι κύριες λειτουργίες, που αφορούν την οδήγηση, ελέγχονται από το τιμόνι.  Από τις άμεσες λειτουργίες για την οδήγηση μέχρι την ψηφιακή οθόνη του μενού, τον επιλογέα για το κιβώτιο ταχυτήτων TraXon,  το ηχοσύστημα και το τηλέφωνο, τα πάντα είναι λογικά τοποθετημένα για τα δάκτυλα του οδηγού. Επιπρόσθετα, οι δευτερεύουσες λειτουργίες οδήγησης λειτουργούν με φυσικούς διακόπτες και μια οθόνη αφής στο εργονομικά σχεδιασμένο ταμπλό.

Δυνατότητα διαμόρφωσης σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις

Το εντυπωσιακό στοιχείο στο ταμπλό είναι η πλήρως ψηφιακή οθόνη 12″ που παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το όχημα, με μια ματιά. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να επιλέξει ανάμεσα σε μοντέρνο και κλασικό σχεδιασμό καθώς και το επίπεδο πληροφοριών που παρουσιάζεται, χρησιμοποιώντας τον περιστρεφόμενο κουμπί στο τιμόνι. Η κεντρική οθόνη μπορεί να διαμορφωθεί για κάθε οδηγό σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και το γούστα, προσφέροντας όλα τα περιθώρια εξατομίκευσης.

Η προαιρετική πρόσθετη οθόνη 10¨ βρίσκεται στα δεξιά του τιμονιού και προσφέρει phone mirroring, ενημέρωση & διασκέδαση, πλοήγηση και πολλά άλλα. Το σύστημα ενημέρωση & διασκέδαση (Infotainment) DAF είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές: Standard, Luxury και Exclusive, οι οποίες παρέχουν αυξανόμενα επίπεδα ψηφιακού ραδιοφώνου, υπηρεσίες streaming , πλοήγηση, προβολές κάμερας, DAF Connect και apps τρίτων. Η δυνατότητα διαμόρφωσης του συστήματος Infotainment DAF σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις βοηθά στη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για τον οδηγό.

Εξαιρετικά άνετη κουκέτα

Μετά από μια παραγωγική μέρα στο τιμόνι, ο οδηγός χρειάζεται μια καλή νυχτερινή ξεκούραση, οπότε έχουμε κάνει τα πάντα για να του προφέρουμε τον ιδανικό χώρο.

Εξαιρετική οδηγισιμότητα 

Χάρη στην αυξημένη ροπή στην υψηλότερη ταχύτητα κιβωτίου, οι κινητήρες PACCAR MX-11 και MX-13 δεν είναι μόνο εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά προσφέρουν άριστη οδηγισιμότητα. Επιπλέον, το νέο κιβώτιο ταχυτήτων TraΧon διευκολύνει στους ελιγμούς.

 

Πιο ήσυχη λειτουργία από ποτέ 

Η επιμηκυμένη καμπίνα, εκμεταλλεύεται έναν νέο σχεδιασμό μπροστινού σασί με υψηλότερη στρεπτική ακαμψία και μείωση βάρους. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην εξαιρετική άνεση του οδηγού. Επιπλέον, μια νέα ανάρτηση καμπίνας με νέο σχεδιασμό απόσβεσης βοηθά στη μείωση των κραδασμών, στη γραμμή κίνησης, στα καθίσματα και στο τιμόνι, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την άνεση. Η ανάρτηση του πίσω άξονα έχει βελτιστοποιηθεί επίσης. Η νέα γεωμετρία και η νέα θέση του πέταλου ζεύξης, έχουν ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του μεταξονίου για τη νέα γενιά DAF εξασφαλίζοντας ανώτερη οδήγηση και χειρισμό, ακόμη και στις χειρότερες επιφάνειες δρόμων.

 

Αθόρυβο, πολύ αθόρυβο

Τα Νέας Γενιάς φορτηγά DAF θέτουν επίσης νέα πρότυπα για χαμηλά επίπεδα θορύβου, με στόχο να σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε εγρήγορση περισσότερο. Προσθέστε σε αυτό ένα πρωτοποριακό σύστημα διεύθυνσης που απαιτεί λ

Ανακαλύψτε τις νέες αφίξεις της συλλογής DAF

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα DAF merchandising για μια μεγάλη ποικιλία από μπλουζάκια, καπέλα, μινιατούρες και πολλά άλλα είδη δώρων New Generation DAF.

“Γνωρίζουμε τι θέλουν οι οδηγοί όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά, την άνεση και το εσωτερικό στυλ. Έτσι, με τη σειρά New Generation DAF, βάλαμε στόχο να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους. «Κατά τη διάρκεια του πρώτου test drive, μπορούσαμε ήδη να νιώσουμε ότι δημιουργούσαμε κάτι υπέροχο. Αυτά τα φορτηγά προσφέρουν την καλύτερη οδήγηση στο δρόμο.”

Ron Borsboom
Executive Director DAF Product Development

Έντυπο Νέα Γενιά DAF

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα γενιά DAF.

Αποδοτικότητα από το μέλλον

Απαράμιλλη αεροδυναμική. Νέα συστήματα μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης. Νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Χαμηλά βάρη οχημάτων. Όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα υποδειγματικό κέρδος στην απόδοση καυσίμου έως και 10%. Και η απόδοση του οχήματος προχωρά ακόμη περισσότερο!

Ασφάλεια από το μέλλον

Τα μεγάλα παράθυρα, οι χαμηλές γραμμές παραθύρων και το παράθυρο με θέαση στο κράσπεδο θέτουν νέα πρότυπα για την άμεση ορατότητα. Με στιβαρή δομή καμπίνας, κορυφαία εργονομία στην κατηγορία και έξυπνα χαρακτηριστικά για ασφαλέστερη οδήγηση, τα φορτηγά DAF νέας γενιάς είναι οι ηγέτες του κλάδου όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;