Αποδοτικότητα από το μέλλον

Έως και 10% κέρδος απόδοσης καυσίμου

Απαράμιλλη αποτελεσματικότητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισήγαγε νέους κανονισμούς για τις μάζες και τις διαστάσεις με στόχο να ξεπεράσει τα όρια όσον αφορά τόσο τις εκπομπές (CO2), την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την άνεση του οδηγού. Η DAF είναι η πρώτη από όλους τους Ευρωπαίους κατασκευαστές φορτηγών που εισήγαγε μια νέα γενιά φορτηγών με πολύ ελκυστικό και εξαιρετικά αεροδυναμικό σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας την πρόσθετη ελευθερία που προσφέρει η νέα νομοθεσία. Η κορυφαία απόδοση, η ασφάλεια και η άνεση του οδηγού συνδυάζονται στο DAF της νέας γενιάς που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Έως και 10% κέρδος απόδοσης καυσίμου

Εξαιρετική αεροδυναμική

Η εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των φορτηγών DAF Νέας Γενιάς. Μετά από εκτεταμένες προσομοιώσεις και δοκιμές στο δρόμο, επιτυγχάνεται εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση αέρα οδηγώντας τέλεια τον αέρα γύρω, μέσα και κάτω από το φορτηγό. Το αποτέλεσμα είναι μια βελτίωση κατά 19% στην αεροδυναμική απόδοση, η οποία ενισχύει την απόδοση καυσίμου και το τελικό αποτέλεσμα.

Υψηλή απόδοση γραμμής κίνησης

Η DAF παρουσιάζει μια νέα γενιά κινητήρων PACCAR MX 10,8 και 12,9 λίτρων στα νέα DAF XF, XG και XG+. Με περισσότερη ροπή και αρκετές νέες τεχνικές καινοτομίες που ανεβάζουν την απόδοση σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Οι καινοτομίες είναι σχεδόν πάρα πολλές για να αναφερθούν, αλλά περιλαμβάνουν:

  • νέο μπλοκ κινητήρα και κυλινδροκεφαλή
  • νεοσχεδιασμένα μπεκ
  • στροβιλοσυμπιεστή επόμενης γενιάς

Σύστημα μετεπεξεργασίας κινητήρα

Το σύστημα μετεπεξεργασίας κινητήρα (EAS) προσφέρει εξαιρετική απόδοση, χάρη στη νέα σχεδίαση και δρομολόγηση. Ένα πρόσφατα σχεδιασμένο πλαίσιο εξάτμισης προσθέτει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας θερμότητας μεταξύ κινητήρα και EAS ακόμη περισσότερο για μέγιστη απόδοση.

Νέας γενιάς κιβώτια ταχυτήτων  

Τα φορτηγά DAF Νέας Γενιάς διαθέτουν αυτοματοποιημένα κιβώτια ταχυτήτων TraXon για να προσφέρουν μια αποτελεσματική, φιλική προς το περιβάλλον γραμμή κίνησης με υψηλή οδηγησιμότητα. Με τον κινητήρα MX-13, η βελτιωμένη eco-performance λειτουργία και το αυξημένο επίπεδο ροπής καθιστούν το όχημα όνειρο στην οδήγηση, ειδικά για τη βαριές μεταφορές. 

Έξυπνη διαχείριση καυσίμου

Προστέθηκαν νέες δυνατότητες για έξυπνο έλεγχο καυσίμου. Αυτές περιλαμβάνουν το Predictive Cruise Control τρίτης γενιάς και νέες λειτουργίες EcoRoll που επιτρέπουν ταχύτητα έως και 93 km/h στο τέλος μιας κατηφόρας. Το βελτιστοποιημένο EcoRoll αποτρέπει την άσκοπη πέδηση και την απώλεια ενέργειας. Επιπλέον, το Preview Downhill Speed Control, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο μηχανόφρενο MX, αφαιρεί την ανάγκη του Intarder, μειώνοντας το συνολικό βάρος του οχήματος και αυξάνοντας την αποδοτικότητά.

Οπισθιοι άξονες υψηλής απόδοσης

Τα νέας γενιάς φορτηγά DAF διατίθενται με μπροστινούς άξονες 8 και 9 τόνων και ευρεία γκάμα κινητήριων οπίσθιων αξόνων 11,5 και 13 τόνων με ή χωρίς μείωση πλήμνης και σε συνδυασμό με ωστικό ή οπίσθιο άξονα εάν απαιτείται. Μια πλήρης γκάμα σχέσεων πίσω άξονα εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση για κάθε εφαρμογή. Για περαιτέρω βελτιστοποίηση της απόδοσης, τα μειωμένα επίπεδα λαδιού και τα νέα ρουλεμάν πινιόν μειώνουν τις απώλειες τριβής. Εφαρμόζονται δαγκάνες φρένων νέας γενιάς που είναι ελαφρύτερες και ακόμη πιο στιβαρές, ενώ οι νέες ενεργές δαγκάνες αποτρέπουν τις απώλειες τριβής όταν δεν πατάτε τα φρένα.

Σύστημα ψύξης επόμενου επιπέδου

Με τα νέας γενιάς XF, XG και XG+, η παθητική ψύξη μεταφέρεται στο επόμενο επίπεδο, προσθέτοντας οδηγούς ροής για εξαιρετική αεροδυναμική κάτω από το καπό, ένα ψυγείο αέρα πλήρους όψης για τη βελτίωση της διαχείρισης θερμοκρασίας και την ενθυλάκωση στην καμπίνα για βελτίωση της ροής αέρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν ελάχιστη εμπλοκή του ανεμιστήρα μέσω της βέλτιστης χρήσης κάθε κιλού αέρα που εισέρχεται στη γρίλια. Και αυτό απλώς εξοικονομεί ενέργεια.

Εξαιρετικά φιλικά  για τον υπερκατασκευαστή

Τα νέας γενιάς XF, XG και XG⁺ είναι εξαιρετικά φιλικά για τον υπερκατασκευαστή μέσω εκτεταμένης καλωδίωσης που προετοιμάζεται για γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση όλων των κοινών αμαξωμάτων καθώς και εξαρτημάτων όπως tail lifts.

Για παράδειγμα, διατίθεται μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών λειτουργιών για εμπλοκή PTO, ρυθμίσεις αερανάρτησης και χειριστήρια εξοπλισμού αμαξώματος για την υποστήριξη σύνθετου εξοπλισμού αμαξώματος. Επίσης, στο σασί διατίθενται μονάδες στερέωσης αμαξώματος για αποτελεσματική τοποθέτηση αμαξωμάτων.

 

Επιπλέον, για να υποστηρίξουν την υψηλή φιλικότητα προς το bodybuilder, τα νέα XF, XG και XG⁺ διατίθενται με μια εκτεταμένη γκάμα ισχυρών κινητήρων, κιβωτίων ταχυτήτων και PTO σφονδύλου, προσθέτοντας στην κορυφαία απόδοση της κατηγορίας της νέας γενιάς DAF.

Service από το μέλλον

Με την εισαγωγή των νέας γενιάς DAF XF, XG και XG+, η DAF ξεκινά μια νέα εποχή όσον αφορά την ευκολία στα service.

  • Over-the air-updates για τον κινητήρα και τα συστήματα μετεπεξεργασίας, την ECU του οχήματος, την κεντρική πύλη ασφαλείας (CSG) και το DAF Connect.
  • Διαστήματα σέρβις 125.000 χιλιομέτρων/έτος.
  • Για μεγάλες μεταφορές, είναι διαθέσιμη μια επιλογή μακράς αποστράγγισης. Αυτό σημαίνει για όλες τις εφαρμογές στο δρόμο ένα διάστημα σέρβις μία φορά το χρόνο (έως 200.000 km), το οποίο είναι μοναδικό στον κλάδο.
  • Το DAF MultiSupport προσφέρει πανευρωπαϊκά συμβόλαια επισκευής και συντήρησης με διεθνή υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, γεγονός που αυξάνει τη μέγιστη ευελιξία και τη διαθεσιμότητα του οχήματος.

DAF Connect  >

Η πλατφόρμα διαχείρισης στόλου DAF Connect σάς παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την απόδοση των οδηγών, των οχημάτων και των διαδικασιών logistics. Διαθέσιμο στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, σας βοηθά να αυξήσετε τη διαθεσιμότητα του οχήματος, να μειώσετε το λειτουργικό κόστος και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση.

Eπισκευή & Συντήρηση >

Το DAF MultiSupport προσφέρει πολλάπλές επιλογές συμβάσεων επισκευής και συντήρησης που διασφαλίζουν την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και υποστήριξης για τα οχήματά σας και αναμενώμενο κόστος.

Επισκευή και συντήρηση στον αντιπρόσωπο της DAF ή σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη ERGOTRAK >

Ο αντιπρόσωπός σας DAF διαθέτει τις δεξιότητες και την εμπειρία για να σας βοηθήσει σε όλες τις επισκευές και τη συντήρηση. Χρησιμοποιώντας προηγμένο διαγνωστικό εξοπλισμό, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες service, διατηρούν το φορτηγό σας σε άριστη κατάσταση.

Έντυπο
Νέα Γενιά DAF

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα γενιά DAF.

Ασφάλεια από το μέλλον 

Τα μεγάλα παράθυρα, οι χαμηλές γραμμές παραθύρων και το παράθυρο με θέαση στο κράσπεδο θέτουν νέα πρότυπα για την άμεση ορατότητα. Με στιβαρή δομή καμπίνας, κορυφαία εργονομία στην κατηγορία και έξυπνα χαρακτηριστικά για ασφαλέστερη οδήγηση, τα φορτηγά DAF νέας γενιάς είναι οι ηγέτες του κλάδου όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Οδηγική άνεση από το μέλλον

Από τη γραμμή μετάδοσης κίνησης μέχρι την ανάρτηση, από το εσωτερικό της καμπίνας μέχρι τα καθίσματα και τις κουκέτες, έχουμε αδράξει κάθε ευκαιρία για να προσφέρουμε στους οδηγούς εξαιρετική άνεση. Το αποτέλεσμα είναι η πιο ομαλή οδήγηση στην αγορά σε συνδυασμό με το καλύτερο περιβάλλον για οδήγηση, εργασία και χαλάρωση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;