Ασφάλεια από το μέλλον

Θέτοντας ένα νέο πρότυπο στον κλάδο

Ανώτερα επίπεδα ασφάλειας

Η Νέα Γενιά XF, XG και XG+ προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια για οδηγούς και συνοδηγούς, καθώς και για τους άλλους χρήστες του δρόμου. Μεγάλα παράθυρα, χαμηλή γραμμή παραθύρων και επιλογές όπως ένα επιπλέον παράθυρο χαμηλά στη πλευρά του συνοδηγού, συμβάλουν στον καθορισμό νέων προτύπων για άμεση ορατότητα. Και με μια στιβαρή δομή καμπίνας, κορυφαία εργονομία και έξυπνα χαρακτηριστικά για να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη, τα φορτηγά Νέας Γενιάς καθιστούν την DAF ηγέτη στον κλάδο, όσον αφορά την ασφάλεια.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Μέγιστη άμεση και έμμεση θέαση

Έξυπνη Αλληλεπίδραση Ανθρώπου – Μηχανής

Η κεντρική οθόνη 12 ιντσών, με premium εμφάνιση, εμφανίζει πλήθος πληροφοριών. Δύο θέματα που μπορείτε να επιλέξετε, τέσσερα επίπεδα λεπτομέρειας και εξατομικευμένες ρυθμίσεις λειτουργούν όλα από το τιμόνι.

Η φιλοσοφία της DAF είναι: ¨Τα χέρια στο τιμόνι, τα μάτια στο δρόμο¨, όταν πρόκειται για την αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Μηχανής.  Γι’ αυτό στη Νέα Γενιά φορτηγών DAF,  οι κύριες λειτουργίες, που αφορούν την οδήγηση, ελέγχονται από το τιμόνι.  Από τις άμεσες λειτουργίες για την οδήγηση μέχρι την ψηφιακή οθόνη του μενού, τον επιλογέα για το κιβώτιο ταχυτήτων TraXon,  το ηχοσύστημα και το τηλέφωνο, τα πάντα είναι λογικά τοποθετημένα για τα δάκτυλα του οδηγού. Επιπρόσθετα, οι δευτερεύουσες λειτουργίες οδήγησης λειτουργούν με φυσικούς διακόπτες και μια οθόνη αφής στο εργονομικά σχεδιασμένο ταμπλό.

Συμπαγής καμπίνα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του

Με τα φορτηγά Νέας Γενιάς, η DAF παρουσιάζει την πιο πρόσφατη τεχνολογία αντοχής καμπίνας, με μια συμπαγή δομή που προστατεύει σε περίπτωση σύγκρουσης, σε οποιαδήποτε πλευρά. 

  • Αποκλειστικά, η DAF έχει ενσωματώσει περιοχές απορρόφησης ενέργειας, σε περίπτωση σύγκρουσης. 
  • Οι πίσω ζώνες σύγκρουσης είναι ενσωματωμένες στη πλάτη της καμπίνας, για προστασία από μετακινούμενα φορτία. 
  • Επιπλέον, μια προγραμματισμένη κίνηση του τιμονιού μειώνει την επαφή του οδηγού.
  • Το ταμπλό περιλαμβάνει ζώνες απορρόφησης σύγκρουσης για την προστασία των γόνατων του οδηγού.

Προγραμματισμένο σύστημα μετατόπισης καμπίνας

Τα νέας γενιάς DAF XF, XG και XG+ είναι εξοπλισμένα με το πατενταρισμένο σύστημα μετατόπισης καμπίνας (ProCaDis) της DAF, που επιτρέπει μετατόπιση καμπίνας 400 χιλιοστών επί του πλαισίου σε περίπτωση ατυχήματος, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκόλλησης της καμπίνας από το πλαίσιο.  Ως αποτέλεσμα, διατηρεί τη δομή της καμπίνας 

(στη περίπτωση ατυχήματος) και μεγιστοποιεί το διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες που είναι μέσα στη καμπίνα.

Έξυπνες λειτουργίες για ενεργητική ασφάλεια

Τα φορτηγά DAF Νέας Γενιάς περιλαμβάνουν επίσης μια ολόκληρη σειρά λειτουργιών για τη μεγιστοποίηση της ενεργητικής ασφάλειας. Σε αυτά περιλαμβάνονται η υποβοήθηση πέδησης (Brake Assist), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), η πέδηση έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Lights) και η υποβοήθηση στροφής στην πόλη (City Turn Assist). Το τρίτης γενιάς σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση τόσο με στατικά όσο και με κινούμενα αντικείμενα, όταν ταξιδεύετε με ταχύτητες έως και  80 km / h.  Προσθέσαμε επίσης νέες λειτουργίες,  όπως το Electronic Park Brake για έξυπνη χρήση του χειρόφρενου, το χαμηλής ταχύτητας φρένο ρυμουλκούμενου για ασφαλή σύμπλεξη και αποσύμπλεξη ρυμουλκούμενου και υποβοήθηση χειρόφρενου για επιπλέον δύναμη σε περίπτωση που λόγω των περιστάσεων απαιτείται.

Έντυπο Νέα Γενιά DAF

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα γενιά DAF.

Οδηγική άνεση από το μέλλον

Από τη γραμμή μετάδοσης κίνησης μέχρι την ανάρτηση, από το εσωτερικό της καμπίνας μέχρι τα καθίσματα και τις κουκέτες, έχουμε αδράξει κάθε ευκαιρία για να προσφέρουμε στους οδηγούς εξαιρετική άνεση. Το αποτέλεσμα είναι η πιο ομαλή οδήγηση στην αγορά σε συνδυασμό με το καλύτερο περιβάλλον για οδήγηση, εργασία και χαλάρωση.

Αποδοτικότητα από το μέλλον

Απαράμιλλη αεροδυναμική. Νέα συστήματα μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης. Νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Χαμηλά βάρη οχημάτων. Όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα υποδειγματικό κέρδος στην απόδοση καυσίμου έως και 10%. Και η απόδοση του οχήματος προχωρά ακόμη περισσότερο!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;