Ηλεκτρικό New Generation DAF XB

Το ιδανικό φορτηγό διανομής στην πόλη με μηδενικές εκπομπές

Ιδανικό για βιώσιμη διανομή στην πόλη

Η DAF επεκτείνει την γκάμα προϊόντων με «μηδενικές εκπομπές» με το νέο DAF XB Electric. Η στροφή στο XB Electric είναι η σωστή επιλογή για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα. Το DAF XB Electric περιλαμβάνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά άνεσης οδηγού, οδηγικής συμπεριφοράς, απόδοσης και ασφάλειας, όπως η έκδοση XB diesel. Το νέο DAF XB Electric είναι απόλυτα κατάλληλο για βιώσιμη διανομή στην πόλη. Δίπλα στις εκδόσεις 16 και 19 τόνων, είναι διαθέσιμη μια έκδοση 12 τόνων με τροχούς 17,5” και μόνο ένα σκαλοπάτι εισόδου. Τα μεταξόνια ξεκινούν από 4,2 μέτρα.

Εμβέλεια έως 350 χιλιόμετρα

Ο ηλεκτροκινητήρας του XB Electric παρέχει ονομαστική ισχύ 120 ή 190 kW ανάλογα με τις προδιαγραφές και ονομαστική ροπή 950 και 1.850 Nm αντίστοιχα (2.600 και 3.500 Nm peak). Για τις χαμηλότερες δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την υψηλότερη ανθεκτικότητα, η DAF χρησιμοποιεί πακέτα μπαταριών υψηλής ενέργειας, χωρίς κοβάλτιο και μαγνήσιο, φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP – Lithium Ferro Phosphate) με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο από 141 έως 282 kWh. Αυτά επιτρέπουν στο XB Electric αυτονομία έως και 350 εξαιρετικά αθόρυβων και «μηδενικών εκπομπών» χιλιομέτρων: υπεραρκετά για τις ανάγκες των μεταφορέων αστικής διανομής.

Γρήγορη και αργή φόρτιση

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου DAF XB Electric είναι το ¨Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης¨. Αυτό επιτρέπει τη φόρτιση του φορτηγού μέσω του κανονικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ιδανικό όταν το φορτηγό επιστρέφει στη βάση του στο τέλος της ημέρας. Η γρήγορη φόρτιση των μπαταριών (650V DC, 150 kW) από 20% έως 80% θα διαρκέσει μόνο 40 έως 70 λεπτά, ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το πλήρως ηλεκτρικό σας μέλλον

Η DAF μπορεί να σας οδηγήσει ομαλά στις μεταφορές των μηδενικών εκπομπών. Μπορούμε να προτείνουμε και να προσφέρουμε τη βέλτιστη διαμόρφωση φορτηγού και στρατηγική φόρτισης για την επιχείρησή σας. Επιπλέον, το εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων μας προσφέρει τις εγκαταστάσεις, τις συμβουλές ειδικών και ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών, διασφαλίζοντας ότι θα κερδίσετε τις μέγιστες δυνατότητες από την ηλεκτρική σας λειτουργία.

Έντυπο
Νέα Γενιά DAF XB

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα γενιά DAF.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Συστήματα φόρτισης

Η DAF είναι σε θέση να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά συστήματα φόρτισης για τις μπαταρίες σας. Συνεργάζεται στενά με κορυφαίους προμηθευτές και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σταθμών φόρτισης και χωρητικότητας. Αναπτύσσει επίσης εξατομικευμένη εκπαίδευση για να βοηθήσει τους οδηγούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ηλεκτρικό φορτηγό. Αυτό είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα του πώς η DAF κάνει περισσότερα από το να παρέχει απλώς τα καλύτερα φορτηγά.

Μπαταρία τελευταίας τεχνολογίας

Δεν μπορείς να το δεις. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα DAF είναι εξοπλισμένα με μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στην τεχνολογία ηλεκτρικών φορτηγών των τελευταίων χρόνων: την μπαταρία LFP. Το LFP σημαίνει λίθιο, σίδηρο και φωσφορικό, αναφερόμενο στα τρία κύρια συστατικά αυτής της πηγής ενέργειας.

Η DAF Trucks είναι η πρώτη μεγάλη ΟΕΜ που χρησιμοποιεί αυτό το είδος μονάδας ισχύος στα φορτηγά της, μετά από εκτεταμένες δοκιμές και έρευνα, φυσικά. Οι μπαταρίες LFP έχουν τρία τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπάρχουσες μπαταρίες που περιέχουν κοβάλτιο και μαγνήσιο: είναι εντελώς ¨Cobalt Free¨, ¨Cell to Pack¨ και εξαιρετικά ασφαλείς.

Χωρίς κοβάλτιο

Το κοβάλτιο θεωρείται συχνά απαραίτητη πρώτη ύλη για τις μπαταρίες. Ωστόσο, όχι μόνο το απόθεμα κοβαλτίου είναι πεπερασμένο, αλλά και η εξορυκτική βιομηχανία του δεν θεωρείται βιώσιμη. Ένας καλός λόγος για τη DAF είναι να αναζητήσει μια εναλλακτική που εξαλείφει και τα δύο μειονεκτήματα. Και το LFP πληροί αυτή την απαίτηση, κάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα της DAF ακόμα πιο πράσινα φορτηγά.

Cell to Pack

Επιπλέον, η μπαταρία είναι «Cell to Pack». Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες μπορούν να στοιβάζονται μεμονωμένες και ότι δεν απαιτούνται ενδιάμεσες μονάδες προσωρινής αποθήκευσης. Αυτό αυξάνει σημαντικά την ενεργειακή πυκνότητα ανά λίτρο.

Υψηλότερη ασφάλεια

Ένα τελευταίο σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χημικές μπαταρίες είναι η θερμική και χημική σταθερότητα μιας πηγής ισχύος LFP. Η σύνθεση λιθίου, σιδήρου και φωσφορικών αλάτων όχι μόνο βελτιώνει την αντίσταση της μπαταρίας στην υπερθέρμανση, αλλά εξαλείφει επίσης τη λεγόμενη θερμική διαφυγή – μια αλυσιδωτή αντίδραση μέσα σε μια μπαταρία. Ως αποτέλεσμα, με την τοποθέτηση μπαταριών LFP η πιθανότητα αυθόρμητης ανάφλεξης μειώνεται στο μηδέν, ενισχύοντας περαιτέρω τα πρότυπα ασφαλείας DAF Electric.

Συνεργάτης στην επιχείρηση

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για τις μεταφορές με μηδενικές εκπομπές αερίων,  από την αγορά ενός ηλεκτρικού φορτηγού. Για να πετύχει μια λύση μεταφοράς με μηδενικές εκπομπές αερίων, η DAF ανέπτυξε προηγμένα εργαλεία ανάλυσης διαδρομής και προσομοίωσης. Οι έμπειροι σύμβουλοι πωλήσεων της DAF χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να χαρτογραφήσουν μια πιθανή μεταφορά, μηδενικών εκπομπών με βάση διάφορες παραμετροποιήσεις DAF E-truck και προδιαγραφές εξοπλισμού φόρτισης. Εξερευνούν εναλλακτικές τεχνικές λύσεις, παρέχουν σαφή εικόνα για τις επιπτώσεις αυτών των λύσεων και καθορίζουν τη βέλτιστη λύση για μια εκτέλεση μεταφοράς μηδενικών εκπομπών. Σε όλα αυτά τα βήματα συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας.

Service ηλεκτρικών φορτηγών

Ένα ηλεκτρικό φορτηγό απαιτεί διαφορετική συντήρηση από τα παραδοσιακά φορτηγά. Οι ειδικοί της ERGOTRAK διαθέτουν τις γνώσεις και  πλήρως εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι για να κρατούν τα φορτηγά σας στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρή απόδοση ντίζελ

Δίπλα στο πρωτοποριακό, πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της μπαταρίας, το νέο DAF XB διατίθεται με πετρελαιοκινητήρες PACCAR PX-5 και PACCAR PX-7. Αυτοί οι κινητήρες είναι έτοιμοι για την εφαρμογή HVO που μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 90% («well-to-wheel»).