Υπεροχή στην γραμμή μετάδοσης κίνησης

Η κορυφαία απόδοση καυσίμου ξεκινά από τον κινητήρα. Το DAF XF διαθέτει κινητήρες υψηλής ροπής PACCAR MX-11 και MX-13 βελτιωμένης ισχύος, με αποκορύφωμα τον  εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα 390kW/530hp. Πολλές καινοτομίες προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ροπή σε χαμηλές στροφές για υψηλότερη απόδοση καυσίμου. Τα οχήματα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν μόνο με 1.000 στροφές, με αποτέλεσμα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου που τα συναντάμε μόνο σε πολυτελή αυτοκίνητα. Επιπλέον ροπή διατίθεται στις τελευταίες σχέσεις του κιβωτίου για καλύτερο έλεγχο του φορτηγού. Το νέο μηχανόφρενο παρέχει ισχύ πέδησης παγκόσμιας κλάσης σε χαμηλότερες στροφές.

Καινοτομίες κινητήρα

Για κορυφαία οικονομία καυσίμου, οι μεταβλητής λειτουργίας αντλίες λαδιού, συστήματος διεύθυνσης και ψύξης καθώς και νέα εξαρτήματα του κινητήρα συμβάλουν στην επιπλέον μείωση τριβών.  Ακόμα, προσθέσαμε μία νέα τουρμπίνα και ένα νέο σύστημα καύσης για μέγιστη απόδοση.

Λειτουργία Extended Eco
Με στόχο την αύξηση οικονομίας καυσίμου, τη μείωση εκπομπών και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, το DAF XF περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο σύνολο Eco Mode επιλογών. Η λειτουργία Eco Performance εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ της υψηλής οδηγισιμότητας και της βέλτιστης απόδοσης καυσίμου. Όταν η απόδοση καυσίμου είναι προτεραιότητα, η λειτουργία Eco Fuel είναι η καλύτερη επιλογή, με δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων σε χαμηλότερες στροφές, για παράδειγμα.
Μειωμένο κόστος επισκευής
Το κόστος επισκευής και συντήρησης μπορεί να είναι μια τεράστια επένδυση. Για το λόγο αυτό έχουμε εισαγάγει καινοτομίες για να μειώσουμε στο ελάχιστο τη φθορά. Για παράδειγμα, ο έλεγχος του συμπλέκτη βρίσκεται τώρα στο ίδιο περίβλημα του συμπλέκτη, προστατεύοντας το από ζημιές από νερό και βρωμιά. Και ο εναλλάκτης ελέγχεται ηλεκτρονικά για τη βελτίωση της φόρτισης της μπαταρίας. Μαζί, αυτές οι βελτιώσεις βελτιώνουν την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και τελικά την κερδοφορία σας.
Κιβώτια ταχυτήτων υψηλής απόδοσης

Το DAF XF διατίθεται με την τελευταίας γενιάς αυτοματοποιημένα κιβώτια ταχυτήτων TraXon (με 12 και 16 ταχύτητες). Μειωμένες απώλειες τριβής, ακόμη πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και η εκτεταμένη χρήση του EcoRoll συμβάλλουν στη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, ενώ η άνεση του οδηγού ενισχύεται χάρη στην αθόρυβη και ομαλή λειτουργία. Η γενιά των αυτοματοποιημένων κιβωτίων TraXon παρέχει μεγαλύτερο εύρος σχέσεων με αποτέλεσμα ακόμα ταχύτερες γραμμές μετάδοσης κίνησης. Επιπλέον, διατίθενται ειδικές ρυθμίσεις λογισμικού για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, διακίνησης υγρών Ecocombi και ρυθμίσεις για κίνηση εκτός δρόμου.

Άξονες κίνησης υψηλής απόδοσης

Επιπλέον των νέων κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, έχουμε εισαγάγει άξονες κίνησης υψηλής απόδοσης και χαμηλής τριβής.  Επιπλέον, με την προσθήκη διαφορικού με σχέση που ξεκινάει από 2,05 δίνεται η δυνατότητα για λειτουργία της μηχανής σε χαμηλότερες στροφές με αποτελέσματα τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.  Για τη μείωση των απωλειών, λόγω τριβής, έχουν τοποθετηθεί νέα μηχανικά μέρη χαμηλής τριβής.

PACCAR MX-13

Τεχνικό Φυλλάδιο

PACCAR MX-11

Τεχνικό Φυλλάδιο

Αναπαραγωγή Βίντεο

Το DAF XF με κάθε λεπτομέρεια

Το ιδανικό πλαίσιο (σασί) για κάθε υπερκατασκευή

Το πραγματικό πλεονέκτημα ενός φορτηγού επιτυγχάνεται με  ένα άρτια μελετημένο πλαίσιο. Κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής ποιότητας, είναι ανθεκτικό, σταθερό και ελαφρύ.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Η εξωτερική σχεδίαση διασφαλίζει ότι το XF της DAF είναι το πιο αξιοπρόσεκτο φορτηγό στο δρόμο. Συμβάλει επίσης στην εξαιρετική αεροδυναμική για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των μεταφορών σας.

Κορυφαίο στην κατηγορία εσωτερικό

Η σειρά XF της DAF βασίζεται στα άριστα πρότυπα άνεσης του οδηγού, για τα οποία το κορυφαίο φορτηγό της DAF είναι γνωστό παγκοσμίως.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε με την ERGOTRAK

DAF Truck Configurator

Τα υψηλά επίπεδα απόδοσης ξεκινούν με σωστή επιλογή φορτηγού. Διαμορφώστε την καμπίνα, το χρώμα, το εξωτερικό, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το σασί και πολλά άλλα με το 3D DAF Truck Configurator.