Εξαιρετική ασφάλεια και άνεση

Η σειρά CF της DAF διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά που όχι μόνο διασφαλίζουν την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια του οδηγού και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου, αλλά συμβάλλουν επίσης στην προσαρμοστικότητα, την εξοικονόμηση καυσίμου και την άνεση του οχήματος, ανεξάρτητα από τον επιχειρηματικό κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε.

Σύστημα προειδοποίησης οδηγού City Turn Assist

Το City Turn Assist συμβάλλει στην αποφυγή ατυχήματος με ποδηλάτη ή πεζό όταν το όχημα θέλει να στρίψει. Σε υψηλότερες ταχύτητες (> 30 km/h) το σύστημα βοηθά στην αποφυγή πλευρικής σύγκρουσης με μηχανή ή αυτοκίνητο στην τυφλή ζώνη του οδηγού κατά την αλλαγή λωρίδας. Το City Turn Assist ειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση στην πλευρά του συνοδηγού προσφέροντας οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για την καλύτερη δυνατή ανίχνευση αντικειμένων, ακόμα και σε συνθήκες δύσκολης ορατότητας.

1. Predictive Cruise Control

Το PCC της DAF χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS για να καθορίσει την ακριβή θέση του φορτηγού και τις αναμενόμενες συνθήκες οδήγησης έως και τα επόμενα 2 χιλιόμετρα. Χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να καθορίσει την ιδανική ταχύτητα. Επεμβαίνοντας και στην επιλογή ταχυτήτων, το PCC μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά 3%.

2. Adaptive Cruise Control
Το ACC της DAF προσαρμόζει την ταχύτητα του φορτηγού για να διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
3. Forward Collision Warning

Το FCW της DAF παράγει ηχητική και οπτική προειδοποίηση, προτρέποντας τον οδηγό να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

4. Advanced Emergency Braking System

Το AEBS της DAF παρεμβαίνει για να επιβραδύνει το φορτηγό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

5. Lane Departure Warning System

Το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System – LDWS) προειδοποιεί τον οδηγό εάν το όχημα αρχίσει να κινείται εκτός λωρίδας λόγω οποιασδήποτε αμέλειας του οδηγού.

6. Vehicle Stability Control

Το ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης διαθέτει βελτιωμένο έλεγχο σταθερότητας οχήματος Vehicle Stability Control (VSC) για να αποφευχθεί το ΄δίπλωμα΄ και η ανατροπή του φορτηγού.

7. Λειτουργία μειωμένου θορύβου

Στα CF με κινητήρα MX-11 διατίθεται η Silent έκδοση που διατηρεί τα επίπεδα θορύβου κάτω από 71 dB(A). Αποτελεί ιδανική λύση για διανομή σε περιοχές όπου ισχύουν περιορισμοί θορύβου το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

8. Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (ΤPMS)

Το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών εξασφαλίζει συνεχή παρακολούθηση της πίεσης και της θερμοκρασίας όλων των ελαστικών. Το σύστημα παράγει προειδοποιήσεις όταν η πίεση ενός μεμονωμένου ελαστικού είναι χαμηλή, ή η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Αυτό βελτιώνει το συνολικό κόστος χρήσης λόγω μείωσης στην κατανάλωση καυσίμου και στη φθορά των ελαστικών.

9. Παρακολούθηση ενέργειας μπαταρίας (ΒΕΜ)

Το προαιρετικό σύστημα παρακολούθησης ενέργειας της μπαταρίας επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει την κατάσταση των μπαταριών και προειδοποιεί όταν τα επίπεδα ενέργειας είναι χαμηλά. Αποτρέπει επίσης την υπερφόρτιση των μπαταριών. Αποτέλεσμα, ελαχιστοποίηση πιθανότητας ακινητοποίησης του οχήματος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

10. Ασφάλεια καμπίνας

Η ανάρτηση και η ενισχυμένη κατασκευή της καμπίνας απορροφούν τους κραδασμούς, ενώ διαθέτουν προ-προγραμματισμένες ζώνες παραμόρφωσης εμπρός και πίσω, παρέχοντας κορυφαία ασφάλεια οχήματος και προστασία επιβατών.

Τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας παρουσιάζονται στα παρακάτω video:

Αναπαραγωγή Βίντεο

Επικοινωνήστε με την ERGOTRAK

DAF Truck Configurator

Τα υψηλά επίπεδα απόδοσης ξεκινούν με σωστή επιλογή φορτηγού. Διαμορφώστε την καμπίνα, το χρώμα, το εξωτερικό, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το σασί και πολλά άλλα με το 3D DAF Truck Configurator.

Downloads

Predictive Cruise Control

Adaptive Cruise Control

Lane Departure Warning System

Vehicle Stability Control

Speed control functions

Inherent safety