Η DAF ξεκινά το μέλλον με το New Generation XF, XG και XG+

Η DAF θέτει ένα νέο πρότυπο με μια εντελώς νέα σειρά φορτηγών. Τα νέα XF, XG και XG+ προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα, βελτιωμένη απόδοση καυσίμου κατά 10%, μια πλήρη σειρά παθητικών και ενεργητικών χαρακτηριστικών ασφάλειας και το επόμενο επίπεδο πολυτέλειας στη σχεδίαση φορτηγών. Η παραγωγή της Νέας Γενιάς DAF ξεκινά τον Οκτώβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισήγαγε νέους κανονισμούς για τις μάζες και τις διαστάσεις, με στόχο να επεκτείνει τα όρια τόσο στη μείωση των εκπομπών (CO2), την οδική ασφάλεια όσο και την άνεση του οδηγού. Η DAF είναι ο πρώτος από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές φορτηγών που εισήγαγε μια νέα γενιά φορτηγών με εξαιρετικά ελκυστικό και πολύ αεροδυναμικό σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας την ελευθερία που προσφέρουν οι νέοι κανονισμοί. Η κορυφαία απόδοση, η ασφάλεια και η άνεση του οδηγού συνδυάζονται στη νέα γενιά DAF που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 1997, το DAF XF ήταν πάντα image leader – η ευχαρίστηση των πελατών και το όνειρο του οδηγού. Έχουν πωληθεί τουλάχιστον 650.000 φορτηγά XF. Το DAF XF προσφέρει στους ιδιοκτήτες του εξαιρετική ποιότητα και κερδοφορία σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Διάφορες γενιές του XF έχουν αποσπάσει το βραβείο «International Truck of the Year».

 

 

New Generation XF

Τώρα, η DAF παρουσιάζει τη νέα γενιά XF. Διαθέτει εντελώς νέο σχεδιασμό καμπίνας, με επιμήκυνση 160mm στο μπροστινό μέρος για κορυφαία αεροδυναμική στον κλάδο, υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Η Νέα Γενιά XF διαθέτει καμπίνα 75mm, χαμηλότερα τοποθετημένη σε σύγκριση με το ακόμα διαθέσιμο XF Super Space Cab και Space Cab. Σε συνδυασμό με ένα μεγάλο παρμπρίζ και ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο παραθύρων, προσφέρει απαράμιλλη άμεση ορατότητα, συμβάλλοντας στην κορυφαία ασφάλεια στον κλάδο των φορτηγών. Το ύψος, σε όρθια στάση, στο νέο XF είναι εξαιρετικό και κυμαίνεται μεταξύ 1.900 και 2.075mm, ανάλογα σε ποιο μέρος της καμπίνας βρίσκεσαι.

New Generation XG and XG+

Εκτός από το XF, η DAF παρουσιάζει τα XG και XG +, δημιουργώντας μία νέα top κατηγορία στην αγορά, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τους νέους κανονισμούς για τις μάζες και τις διαστάσεις. Δίπλα στο επιμηκυμένο, 160mm, μπροστινό μέρος και τα δύο μοντέλα ναυαρχίδες, διαθέτουν επιπλέον μήκος τουλάχιστον 330mm στο πίσω μέρος της καμπίνας, για απαράμιλλο χώρο εργασίας και ξεκούρασης. Το επίπεδο της καμπίνας των XG και XG + είναι 125 mm υψηλότερο από το New Generation XF. Το δάπεδο παρέχει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό εύκολης πρόσβασης, με μόνο 3 σκαλοπάτια και υπέροχο κάθισμα για εξαιρετική άμεση ορατότητα.

Το εσωτερικό της καμπίνας DAF XG προσφέρει ύψος, για όρθια θέση, από 1.980 έως 2.105mm και – χάρη στην επιμήκυνση στο πίσω μέρος – παρέχει ένα τεράστιο εσωτερικό χώρο.

Το νέο XG + ξεπερνά κάθε φορτηγό στην αγορά, όσον αφορά, τον εσωτερικό χώρο. Το ύψος της οροφής αυξάνεται ακόμη περισσότερο για να προσφέρει ύψος σε όρθια θέση έως και 2.220mm. Το XG+ είναι ένα πραγματικά κορυφαίο μοντέλο, μοναδικής ποιότητας DAF, προσφέροντας ένα εκθαμβωτικό επίπεδο άνεσης και ευρυχωρίας που είναι μοναδικά σε ολόκληρη την αγορά. Με εσωτερικό όγκο 12,5 m3, το DAF XG+ έχει ακόμη 14% περισσότερο όγκο από το σημείο αναφοράς του κλάδου, το τρέχον DAF XF Super Space Cab.