DAF LF Electric για αστικές διανομές «με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων»

Η DAF επεκτείνει τη σειρά ηλεκτρικών φορτηγών.

Η DAF Trucks παρουσιάζει το LF Electric, ένα πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό διανομής 19 τόνων για αστικές εφαρμογές. Το υπερσύγχρονο όχημα προσφέρει εμβέλεια έως και 280 χιλιόμετρα.

Η DAF πρωτοπορεί στους ηλεκτρικούς κινητήρες για επαγγελματικά οχήματα. Η DAF ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής φορτηγών που εισήγαγε στην αγορά έναν πλήρως ηλεκτρικό τράκτορα: το CF Electric (GCW έως 37 τόνους), κυρίως για διανομές  super markets και αστικές μεταφορές. Πρόσφατα, η DAF επέκτεινε τη ηλεκτρική γκάμα με βάση φορτηγού (σασί) 6×2 CF Electric με διευθυντήριο πίσω άξονα (σχεδίαση GVW έως 29 τόνους), ιδανικό για παράδειγμα, για συλλογή απορριμμάτων «με μηδενικές εκπομπές».

Τα φορτηγά CF Electric έχουν ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με επώνυμους πελάτες, δημιουργώντας μία ξεχωριστή εμπειρία DAF με την τεχνολογία ηλεκτρικών κινητήρων. Το νέο LF Electric είναι το πιο πρόσφατο προϊόν της DAF που διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα.

Επαναλαμβανόμενες διαδρομές

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του DAF LF Electric παρέχει 250 kW ονομαστικής ισχύος (μέγιστη 370 kW) και ονομαστική ροπή 1.200 Nm (μέγιστη 3.700 Nm). Η ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία λιθίου φωσφορικού σιδήρου (LFP) με μικτή ενεργειακή περιεκτικότητα 282 kWh (καθαρή 254 kWh). Αυτό προσφέρει στο LF Electric μια ακτίνα δράσης τουλάχιστον 280 εξαιρετικά αθόρυβων και «μηδενικών εκπομπών» χιλιομέτρων, περισσότερο από αρκετή για τις ανάγκες των αστικών μεταφορών.

Μπαταρίες τελευταίας γενιάς

Η DAF χρησιμοποιεί τις μπαταρίες LFP (Lithium Ferro Phosphate) σε όλα τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Πρόκειται για μπαταρίες τελευταίας γενιάς, που δεν περιέχουν κοβάλτιο ή μαγνήσιο, προς όφελος του περιβάλλοντος. Επιπλέον, συσκευάζονται (packaged) καλύτερα – με αποτέλεσμα υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα ανά λίτρο – και η χημική σύνθεση της μπαταρίας εξασφαλίζει την υψηλότερη θερμική ασφάλεια. Οι μπαταρίες LFP συνοδεύονται από εγγύηση 6 ετών, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της DAF όσον αφορά την απόδοση, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

Αργή και ταχεία φόρτιση

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου DAF LF Electric είναι το «Συνδυασμένο σύστημα φόρτισης». Αυτό επιτρέπει στο φορτηγό να φορτίζεται μέσω του κανονικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ιδανικό όταν το φορτηγό επιστρέψει στην αρχική βάση του, στο τέλος της ημέρας. Με αργή φόρτιση (400V AC, 22 kW, 3 phase), η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 20% έως το 80% σε 6,5 ώρες. Η πλήρης φόρτιση (0% έως 100%) διαρκεί έως και 12 ώρες. Εάν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός, η γρήγορη φόρτιση των μπαταριών (650V DC, 150 kW) θα διαρκέσει μόνο 60 λεπτά από 20% έως 80% ή 2 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Διαθέσιμο e-PTO

Προαιρετικά, το νέο DAF LF Electric διατίθεται με (δυνατότητα) 400V e-PTO για τροφοδοσία βοηθητικού εξοπλισμού όπως ηλεκτρική εγκατάσταση ψύξης ή ηλεκτρο-υδραυλικό γερανό. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη μιας ξεχωριστής γεννήτριας και θα οδηγήσει σε ένα φορτηγό διανομής «μηδενικών εκπομπών».

Δύο μεταξόνια

Το LF Electric διατίθεται αρχικά ως βάση φορτηγού (σασί) 19 τόνων, με επιλογή μεταξόνιου 5,3 ή 5,85 μέτρων. Το φορτηγό προσφέρει ωφέλιμο φορτίο επί πλαισίου 11,700 κιλών, το οποίο επαρκεί για την πλειονότητα των εφαρμογών διανομής πόλεων.

Επωφεληθείτε από το LF DNA

Είναι αυτονόητο ότι το LF Electric επωφελείται από το ίδιο διακριτικό DNA με τα αδέλφια του με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ακριβώς όπως κάθε LF, προσφέρει εύκολη είσοδο, εξαιρετική ορατότητα, εξαιρετική άνεση οδηγού και τον πιο μικρό κύκλο στροφής στον κλάδο – και άρα εξαιρετική ευελιξία. Είναι το τέλειο φορτηγό κάθε οδηγού στην αστική διανομή.

 

Το DAF LF Electric, που αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την Dana Inc, θα ξεκινήσει την παραγωγή στο Leyland Trucks στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο.

 

DAF LF Electric | βάση φορτηγού – Τεχνικές προδιαγραφές

Πλαίσιο 19 τόνων, 4×2

Μεταξόνιο 5300 χιλιοστά

5850 χιλιοστά

Βάρος πλαισίου 7300 kg

Ωφέλιμο φορτίο (επί πλαισίου) 11700 kg

Ηλεκτρικός κινητήρας Dana, Μόνιμου μαγνήτη

Ισχύς 250 kW (ονομαστική) / 370 kW (μέγιστη)

Ροπή 1.200 Nm (ονομαστική) / 3.700 Nm (μέγιστη)

Χωρητικότητα μπαταρίας 282 kWh (καθαρή χωρητικότητα 254 kWh)

Εύρος πλήρως φορτισμένου οχήματος έως 280 km / 175 μίλια

 

Μπαταρίες γρήγορης φόρτισης στα 150 kW

20% -> 80% 1 ώρα

0% -> 100% 2 ώρες

 

Αργή φόρτιση στα 22 kW

20% -> 80% 6,5 ώρες

0% -> 100% 12 ώρες

Downloads

Η DAF Trucks παρουσιάζει το LF Electric

Η DAF Trucks παρουσιάζει το LF Electric