Η DAF παρουσιάζει τον Πρωταθλητή Απόδοσης

Μία σειρά από  μοναδικές καινοτομίες χαρακτηρίζουν τους νικητές πολλών βραβείων

Σε συνέχεια των σημαντικών διακρίσεων και βραβείων όπως το Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2022 και 2023 για τα Νέα XD, XF, XG και XG+, η DAF έχει αποσπάσει πολλά ακόμα σημαντικά βραβεία ως αναγνώριση της κορυφαίας απόδοσης του κλάδου των φορτηγών Νέας Γενιάς DAF. Ένας εξαιρετικός λόγος για την DAF να λανσάρει τη νέα της σειρά Efficiency Champions / Πρωταθλητές Απόδοσης.

Σημαντικά βραβεία που αναγνωρίζουν την Κορυφαία Απόδοση
– Βραβείο Green Truck 2023
– Χαμηλότερη συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου στο European Truck Challenge
– Ευρωπαϊκό Βραβείο Μεταφορών για την Βιωσιμότητα
 
Πρωταθλητής Απόδοσης  DAF XD, XF, XG, XG+
– Ειδική διαμόρφωση για την υψηλότερη απόδοση καυσίμου
– Νέο λογισμικό κινητήρα
– CO2 class 3 με εξοικονόμηση Maut έως και 1,6 ct/km
– Έτοιμο για εφαρμογές HVO
– Τα πιο σύγχρονα συστήματα ADAS στο στανταρ εξοπλισμό
– Διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024
 

Το 2023 θα αποτυπωθεί στη μνήμη της DAF ως τη χρονιά κατά την οποία συγκέντρωσε το ένα βραβείο μετά το άλλο για την απόδοση των οχημάτων της. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές, το DAF XF 450 Νέας Γενιάς ονομάστηκε Green Truck 2023 από τα κορυφαία γερμανικά εμπορικά περιοδικά VerkehrsRundschau και Trucker λόγω της κορυφαίας στον κλάδο χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και των χαμηλών εκπομπών CO2.
 
Αυτή η δοκιμή ακολούθησε γρήγορα τη δοκιμή σύγκρισης European Truck Challenge που πραγματοποιήθηκε από το διάσημο γερμανικό εμπορικό περιοδικό Truck & Trailer Welt, όπου το XF 450 αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι έχει τη χαμηλότερη συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου και AdBlue και το πιο ευνοϊκό λειτουργικό κόστος. Τον περασμένο μήνα, το XF 450 έλαβε επίσης το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μεταφορών για την βιωσιμότητα, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω τη μοναδική απόδοση των φορτηγών DAF Νέας Γενιάς.

Efficiency Champion

Για να γιορτάσει αυτή την εντυπωσιακή λίστα επιτευγμάτων, η DAF λανσάρει μια σειρά Efficiency Champion των Νέας Γενιάς XD, XF, XG και XG+. Τα φορτηγά θα είναι διαθέσιμα με κινητήρες PACCAR MX-11 και MX-13 και σε διαφορετικές παραλλαγές καμπίνας.
Κάθε Efficiency Champion θα είναι εξοπλισμένος με μια πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών εξοικονόμησης καυσίμου στάνταρ, συμπεριλαμβανομένου του DAF Digital Vision System (κάμερες αντί για καθρέφτες) και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο με αεροτομές, πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, ειδική αεροδυναμική ποδιά για την καθοδήγηση του αέρα, σχεδιασμένα για βέλτιστη απόδοση. Το Efficiency Champion διαθέτει επίσης ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης και Predictive Cruise Control στο στάνταρ εξοπλισμό.
Μαζί με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος και τα προηγμένα ενσωματωμένα συστήματα, όπως το Adaptive Cruise Control, το Efficiency Champion θέτει ένα νέο πρότυπο στην απόδοση των μεταφορών.

Νέο λογισμικό κινητήρα

Η απόδοση βελτιστοποιείται ακόμη περισσότερο από μια νέα γενιά λογισμικού κινητήρα, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο ως ενημέρωση για όλα τα οχήματα DAF Νέας Γενιάς που έχουν ήδη παραδοθεί.
Το νέο λογισμικό εγγυάται όχι μόνο την αθόρυβη και ισορροπημένη λειτουργία του κινητήρα, αλλά είναι επίσης έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προσθήκες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στόλου της DAF με στόχο τη διευκόλυνση της έξυπνης συντήρησης. Αυτό θα επιτρέψει στο φορτηγό να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την βάση ελέγχου και τον αντιπρόσωπό του, ώστε να μπορεί να συστήσει ακόμα και προληπτική (όπου χρειάζεται) συντήρηση για να διασφαλίσει τη μέγιστη διαθεσιμότητα του οχήματος.

Οι πιο ευνοϊκές τιμές Maut

Χάρη στη βέλτιστη απόδοση και τις χαμηλές εκπομπές CO2 του Efficiency Champion, αυτά τα οχήματα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως CO2 Class III για έως και έξι χρόνια, γεγονός που τα καθιστά έγκυρα για τις πιο ευνοϊκές γερμανικές χρεώσεις διοδίων για οχήματα με συμβατικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση Maut έως και 1,6 σεντ ανά χιλιόμετρο.

HVO

Τα DAF XD, XF, XG και XG+ Efficiency Champions είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένα για οδήγηση με HVO – Υδροεπεξεργασμένο Φυτικό Έλαιο. Αυτή η τελευταία γενιά βιοκαυσίμων μπορεί να επιτύχει μειώσεις έως και 90% στις εκπομπές CO2 και συμβάλλει σημαντικά στο χαμηλό αποτύπωμα των οχημάτων Νέας Γενιάς της DAF.

Υπερσύγχρονα συστήματα ADAS

Όσοι παραγγείλουν ένα νέας γενιάς DAF XD, XF, XG ή XG+ Efficiency Champion θα παραλάβουν το φορτηγό τους το 2024. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τα Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης (ADAS) που στοχεύουν στην υποβοήθηση του οδηγού θα παρέχονται στάνταρ, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων εκδόσεων του Advanced Emergency Braking System, του Drive-off Assist, του DAF Side & Turn Assist, του Speed Limit Recognition και του Lane Departure Warning System.

Χαμηλότερο TCO

Κάθε νέας γενιάς DAF XD, XF, XG και XG+ είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής αποδοτικότητας στην κατηγορία τους», λέει ο Bart Bosmans, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της DAF και υπεύθυνος για το Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. «Ακολουθώντας τη φιλοσοφία μας για το DAF Transport Efficiency, τα φορτηγά Efficiency Champion επιβεβαιώνουν περαιτέρω την ηγετική μας θέση σε αυτόν τον τομέα. Αυτά τα εξαιρετικά αποδοτικά μοντέλα εγγυώνται σε κάθε χειριστή το χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμου και τις πιο ευνοϊκές τιμές Maut».