Περισσότερα από 90 χρόνια κληρονομιάς

Έτος ίδρυσης 1928

Πάνω από 90 χρόνια καινοτόμων λύσεων στις μεταφορές

Την 1η Απριλίου 1928, ο Hub van Doorne δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο κατασκευής στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.  Με αυτή τη μικρή αρχή, η DAF εξελίχθηκε τελικά σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο κατασκευαστή φορτηγών με έμφαση στην καινοτομία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των μεταφορών.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε ευφυείς λύσεις

Πάνω από 90 χρόνια DAF, περισσότερα από 90 χρόνια καινοτομίας. Η DAF ήταν πάντα γνωστή για τις έξυπνες λύσεις μεταφοράς. Και όλες αυτές οι εξελιγμένες λύσεις είχαν ένα κοινό και εξυπηρετούσαν έναν σαφή σκοπό. Ήταν προς όφελος του πελάτη!

Ανακαλύψτε μια μικρή συλλογή από μια σχεδόν αμέτρητη σειρά εφευρέσεων.

Πρωτοποριακή τεχνολογία κινητήρα

Η DAF ήταν πάντα καινοτόμος στην ανάπτυξη κινητήρων.

1957:

Αρχικά η DAF εγκατέστησε τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου Hercules και Perkins, αλλά το 1957 η εταιρεία Eindhoven σχεδίασε και ξεκίνησε να κατασκευάζει τους πρώτους κινητήρες DAF.

1959:

Η DAF βελτίωσε τον κινητήρα ντίζελ DD575 προσθέτοντας έναν υπερσυμπιεστή που ήταν άλλο ένα πρωτοποριακό επίτευγμα.

1973:

Η DAF ήταν η πρώτη που εισήγαγε το turbo-intercooling. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά για να καλύψει τη ζήτηση για υψηλότερη απόδοση κινητήρα και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αλλά επίσης αποδείχθηκε απαραίτητη για την δημιουργία καθαρότερων εκπομπών καυσαερίων.

1980:

Η DAF εισήγαγε την ATi, Advanced Turbo Intercooling, η οποία παρείχε επιπλέον ισχύ και απόδοση μέσω μιας επιπρόσθετης βελτίωσης της τεχνολογίας ψεκασμού και ενός

βελτιστοποιημένου θαλάμου καύσης.

2005:

Η DAF παρουσίασε τον κινητήρα PACCAR MX που είναι πλέον εγκατεστημένος σε όλα τα βαρέα φορτηγά της DAF και πάνω από το 40% των φορτηγών Kenworth και Peterbilt.

 

Σήμερα:

Οι τελευταίας γενιάς κινητήρες MX-13 και MX-11 διαθέτουν εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες χαμηλής ταχύτητας, έξυπνες γραμμές κίνησης και αποδοτικούς πίσω άξονες που έχουν ως αποτέλεσμα υψηλή ροπή σε εντυπωσιακές χαμηλές στροφές κινητήρα για απαράμιλλη απόδοση καυσίμου και την υψηλότερη άνεση οδηγού. O συνδυασμός ενός οδηγικού software με προηγμένους αλγόριθμους, η εξαιρετική αεροδυναμική και το νέο συμπαγές σύστημα μετεπεξεργασίας, όλες αυτές οι καινοτομίες της DAF έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση απόδοσης καυσίμου 7%, το μεγαλύτερο κέρδος απόδοσης καυσίμου στην ιστορία της εταιρείας.

Αναπαραγωγή Βίντεο