Η DAF και η Einride ¨κινούν¨ την ηλεκτροδότηση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών

 
Η Einride και η DAF υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για την προμήθεια 50 πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών Νέας Γενιάς DAF. Τα οχήματα αυτά, τελευταίας τεχνολογίας θα προστεθούν στον στόλο ηλεκτρικών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της Einride, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της κατηγορίας της στην Ευρώπη. Τα πρώτα οχήματα από τα 50 που έχουν παραγγελθεί θα παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους.
 
Η παραγγελία της εταιρίας Einride, περιλαμβάνει ηλεκτρικά φορτηγά DAF XD με ένα ευρύ φάσμα προδιαγραφών, τα οποία η εταιρεία θα αξιοποιήσει με διάφορους πελάτες. Τα φορτηγά θα είναι εξοπλισμένα με τρεις έως πέντε συστοιχίες μπαταριών για αποστάσεις έως και 500 χιλιομέτρων «μηδενικών εκπομπών». Όλα τα φορτηγά συνοδεύονται από τα πακέτα Επισκευής & Συντήρησης DAF. Η συντήρηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της DAF, με πάνω από 1.100 σημεία σε όλη την Ευρώπη.
 

Εταιρία Einride – ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς.


Η Einride σχεδιάζει, αναπτύσσει και αξιοποιεί τεχνολογίες για να επιτρέψει την εμπορευματική κινητικότητα, ως υπηρεσία. Χτίζοντας δίκτυα που τροφοδοτούνται από ένα μοναδικό (first-of-its-kind) οικοσύστημα – την ευφυή πλατφόρμα λογισμικού Einride Saga, ηλεκτρικούς και αυτόνομους στόλους, υποδομές φόρτισης και δίκτυα συνδεσιμότητας – ξεκλειδώνει ένα ανθεκτικό, οικονομικά αποδοτικό μέλλον μεταφορών. Με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, η Einride ιδρύθηκε το 2016 και είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην τεχνολογία ψηφιακής, ηλεκτρικής και αυτόνομης μεταφοράς εμπορευμάτων. Σήμερα η Einride δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την περιοχή της Μπενελούξ και την εμπιστεύονται κορυφαίες εταιρείες, που χρησιμοποιούν τις ολοκληρωμένες λύσεις της, για να ηλεκτροδοτήσουν τις μεταφορές τους.
«Η Einride έχει δεσμευτεί να επιλέγει κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών με τις υψηλότερες τεχνικές επιδόσεις στον κλάδο. Στη DAF, βρήκαμε έναν εξαιρετικό συνεργάτη καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τον παγκόσμιο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μας», λέει ο Robert Ziegler, Γενικός Διευθυντής Ευρώπης στην Einride. «Αξιοποιώντας το τεχνολογικό πλεονέκτημα της DAF, σε συνδυασμό με τις δικές μας λύσεις μετακίνησης εμπορευμάτων, προσβλέπουμε στο να θέσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς στην αποτελεσματική και βιώσιμη μεταφορά, καλύπτοντας παράλληλα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας».
Χτίζοντας ένα πιο υγιές μέλλον
«Είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία νέας γενιάς στην Einride, η οποία είναι ηγέτης στην παροχή καινοτόμων πακέτων κινητικότητας, που βασίζονται αποκλειστικά σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Richard Zink, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της DAF. «Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση που στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση του οχήματος».
 

Εμβέλεια έως 500 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές.


Σχεδιασμένα για διανομές, με μηδενικές εκπομπές,  και για επαγγελματικές εφαρμογές, τα Νέας Γενιάς ηλεκτρικά φορτηγά DAF XD και XF τροφοδοτούνται από αποδοτικούς και αξιόπιστους ηλεκτροκινητήρες PACCAR EX -D1 και PACCAR EX-D2. Τα συστήματα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνονται από δύο έως πέντε πακέτα μπαταριών με ισχύ έως και 525 kWh. Αυτό επιτρέπει μια «εμβέλεια μηδενικών εκπομπών» έως και 500 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Τα φορτηγά μπορούν να καλύψουν έως και 1.000 χιλιόμετρα την ημέρα – πλήρως ηλεκτρικά – με μια αποτελεσματική στρατηγική φόρτισης. Τα Νέας Γενιάς φορτηγά DAF XD και XF Electric παράγονται στο νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών της DAF, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023.